Vinne og bevare

”…slik skal det være større glede i himmelen over én synder som omvender seg, enn over nittini rettferdige som ikke trenger til omvendelse” Luk 15,7

Nylig ble jeg utfordret på hvordan indremisjonen ville prioritere i fremtiden i lys av dette verset.

Utfordringen var om vi har nok fokus på å nå nye med evangeliet.
Nå taler riktignok ikke Jesus om misjonsstrategi her men er i samtale med fariseerne som trodde selv at de var rettferdige for Gud på grunn av sine gode liv (= de nittini).

I motsetning til dem setter Jesus fokus på de mislykkede i samfunnet som trengte frelse (= den ene).

”Vinne og bevare” er et gammelt motto for indremisjonen og begge deler er viktig. Jeg tror neppe Jesus mente at vi skulle ha 99 % av fokuset på å nå de ufrelste og 1 % på å bevare de kristne (og i alle fall ikke motsatt).

Indremisjonen har større fokus på å nå nye enn mange tror, men vi kan aldri si oss fornøyd før alle mennesker er blitt frelst. Evangeliseringsprosjekter landet rundt (også i utlandet), bevist arbeid med å skape møteplasser med de som ikke er kristne, forsamligsbygging og nå også evangelisering via internett gjennom omGud.net.

Slik møter vi veldig mange nye mennesker som vi får formidle evangeliet til.

I 2009 arrangerte NRI ca. 1550 (!) møter med forkynnelse av Guds ord. 530 ”vanlige” bedehusmøter, de fleste med fokus mot ”etablerte” kristne (= bevare).

I tillegg over 1000 møtene på leirstedene, skolene og i bu-lagene våre. På samtlige av disse indremisjonsmøtene får vi formidle Guds ord til moderne mennesker under 30 år hvor de aller fleste ikke har en kristen tro. Der er fokuset på å vinne.

De vanlige bedehusmøtene er viktige for Guds rike for alle trenger næring for sin tro for å bli bevart. Men indremisjonsarbeidet er heldigvis så uendelig mye mer, og himmelens elleville glede over den ene som vender skal stadig minne oss på at vi aldri kan gjøre nok for å fremme evangeliet i verden.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *