Kassa er tom!

kretslederenharordet[1]Selv etter omfattende nedskjæringer i personalet er det fremdeles ikke inntektsgrunnlag nok til en forsvarlig drift av Nordmøre og Romsdal Indremisjon. Situasjonen er alvorlig, og krever tiltak lokalt.

Dagens inntekter tillater ikke NRI å ha mer enn 2 årsverk ansatt i kretsen!

 Nordmøre og Romsdal Indremisjon har lenge slitt med trang økonomi. De siste årene har kretsstyret arbeidet fortløpende med dette. Alle utgifter er gjennomgått og det er gjort så mange kutt som mulig. Som det har blitt sagt i kretsstyret mange ganger, – ”det er ingen som kan påstå at NRI sløser med midlene sine”.

 Det som er og blir den store utgiftsposten er lønn til ansatte og personalkostnader. Selv om lønnsnivået i NRI er nokså moderat, lønner vi allikevel våre ansatte slik at de har en noenlunde anstendig lønn. Dette koster mye penger, og disse kostnadene øker hvert år i takt med lønnsutviklingen i samfunnet ellers.

 Vi har hatt en grundig gjennomgang i kretsstyret av bruken av de ansatte, arbeidsoppgaver og prioriteringer .

 De siste 6 årene har NRI hatt mulighet å holde antall ansatte oppe på et minimumsnivå. Dette har vi gjort ved å tære på testamentariske midler. Årsmøtet har hvert år gitt sitt samtykke til denne prioriteringen.

 Det siste året har vi imidlertid kuttet kraftig når det gjelder lønns- og personalkostnader. Ved starten av 2013 hadde vi 6 ansatte fordelt på 4,0 årsverk. Pr. 1. juni 2014 har vi 5 ansatte fordelt på 2,9 årsverk. Det er en reduksjon på 1,1 årsverk på vel et år!  (De ansatte på leristedene er da ikke med). I prosent utgjør dett 27,5 % av totalen – med andre ord er bemanningen redusert med over 1/4 på vel et år.

 Dette er en krevende situasjon for oss ansatte. Uansett hvor langt vi strekker strikken i form av overtid, dugnad, ekstrainnsats m.m. – så er det ikke mulig å utføre de oppgaver som skal gjøres med dagens bemanning. I tillegg kommer det ”evige” fokuset på økonomien. Det tærer både på kreftene og motivasjonen.

 Selv med disse nedskjæringene går ikke økonomien til kretsen rundt. Ved utgangen av april 2014 var driftsunderskuddet kr.  464 000,-.

 Etter kretsmøtet i 2013 har vi hatt en fin økning i den faste givertjenesten med ca. 200 000,- pr. år fremover. Det er svært gledelig.

 Det som svikter mest er midlene som samles inn på de lokale bedehusene (foreningsgavene). Disse var i 2013 kr. 666 000,-. Til sammenligning var de på kr. 750 000,- i 2007. Dette er NRI sin hovedinntekt – og den går stadig nedover.

 Nå er vi kommet til det stadium at kontoen er tom. Vi er avhengig av gode kollekter på kretsmøtet for å kunne betale ut feriepenger og lønn i juni. Det er en svært slitsom situasjon å være i, ikke minst for kretslederen og kretsstyret.

 Faktum er at med dagens gaveinntekter fra lag, foreninger og enkeltpersoner har ikke NRI råd til å ha mer enn 2 årsverk i misjonsdriften hvis vi skal drive i balanse.

Med to årsverk er det ikke lenger mulig å drive NRI som en egen krets. ”Kretsen” er ikke noe mål i seg selv, det er den lokale misjonsdriften som er hovedsaken.

 Det er de lokale lag og foreninger som er NRI. Det er dere som må avgjøre veien videre. Hva kan gjøres lokalt for å samle inn mer penger til misjonsarbeid blant vårt eget folk?

Så er spørsmålet – hva vil vi med Nordmøre og Romsdal Indremisjon videre?

 Arild Ove Halås

Kretsleder

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *