MINI-leir på Frænabu

Stig Einar Sørensen var taler på MINI-leiren

Stig Einar Sørensen var taler på MINI-leiren

Litt sent , men veldig godt kan vi nå gi deg et godt referat fra MINI-leiren som var på Frænabu siste helga i november.

Tekst og foto: Odd Einar Lillebø

Minileir på Frænabu lørdag til søndag- en liten betrakning fra en pappa og hjelpeleder. «Med Guds ord til folket» står det på en plakat ute i gangen. Det er nok ingen den kvelden som er i tvil om at det har skjedd også på denne minileiren…


Ledersamling er igang og vi sitter rundt bordet i sofaen og evaluerer dagens leirprogram. Sveinung Henden er leirsjef og vi er på minileir på Frænabu. Deltagerne fra 5-8 år er i seng, og ledere og foreldre som er med, kan senke skuldrene til nytruken kaffe og nydelig kveldsmat fra kjøkkenet. Wow, for en bra dag vi har hatt, springer det samstemt ut fra samtalen. Været har vært sludd og kraftig vind, men med en stor porsjon kreativitet fra noen av lederne, ble det meste av programmet kjørt innendørs med stor ro. Frænabu: For et flott leirsted!

Frivilligheten er og blir stor på Frænabu. Helg etter helg i år etter år legges det ned enormt med arbeidstimer fra frivillige. Enten på kjøkken, leirsjef, forkynnelse, nattevakt, administrere måltider, rebusløp og kiosk. Foreldre og andre voksne gir av seg selv, sin tid og sine gaver. Dette er ikke unntak nå i helga heller. Nok en minileir med stor suksessfaktor og et tydelig bevis på at ting er gjort av drevne folk med stor rutine. Beredskapsplaner for bygg og mennesker blir drøftet og repetert, ingenting er tilfeldig og sikkerheten er nøye tenkt gjennom. Skjer det noe, så er lederne forberedt. Kjærlige, ansvarsfulle og forbilledlige voksne med stor omsorg for barna. Heisann der kom det kveldsmat fra kjøkkenet til lederne. Nok en gang serveres vi med flotte retter fra blide damer på kjøkkenet… Gud fikk større betydning i dag.

Vinneren er utlodning, kiosk og rebusløp, bilbeltime og leirkveld. Hvem av ungene kan si nei til det! Så mye kjekt på en lørdag. Nei, ingen høye protester på det. Bestemme godteri selv for førti kroner. Cola og potetgull, sjokolade og ananasbrus. Eller kjøpe sine egne lodd med mange muligheter til å vinne. Premier for en hver smak. Alle ungers drøm også denne leiren. Voksne forbilder som skinnner som en sol og møter ungene på eksemplarisk vis. Guds kjærlighet i praksis.

Bibeltimene er det Stig Einar som har tråden på. Barna blir møtt med stor godhet fra Stig Einar, og han har et budskap som gjør at ungene lytter som lys og svarer villig på spørsmål. Han underviser om Maria og Marta denne timen. Ungene får svare på spørsmål og får svar på spørsmål. Både voksne og barn opplever å bli bedre kjent med Gud den dagen. For en gripende mulighet til å nå barna med Gudsordet som blir forkynt. Guds ord til folket blir nok en gang tydelig, solid og oppriktig formidlet. Dette er gull!

Ledersamlingen den kvelden avsluttes litt annerledes… Leirsjef Sveinungs venn, Steffen, som har vært en av hjelpelederne på minileir, deler noe av sin livshistorie til oss voksne. Men livet har ikke vært enkelt for Stephen, og vi får ta del i en historie som ingen ønsker å være kjent med. Tidligere flyktning fra Kongo, et liv i lidelse, forfølgelse og tortur har vært mye av hans hverdag fordi han ønsket å stå opp for det han trodde på. Men Gud har i dag reist han opp på en vidunderlig måte og Steffen er nå en fri mann, bor i Kristiansand, jobber i en flyktningebarnehage til daglig og driver den kriste hjelpeorganisasjonen Refugee Alliance. For et vitnesbyrd som ble delt av Stephen den kvelden og for en fantastisk måte denne mannen møter alle barna på. Guds vidunderlige nåde og kjærlighet ble på en ny måte fortalt, formidlet og praktisert på minileir 23. – 24. nov. For en fantastisk Gud vi tror på.

Fra leirfesten

Fra leirfesten

 

 

 

 

 

 

Den nye store klatrenota er veldig populær

Den nye store klatrenota er veldig populær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *