Ny krets – ImF Møre og Romsdal ?

Tiden er moden for at NRI slår seg sammen med Sunnmøre Indremisjon!

Tall og fakta roper mot oss at tiden er moden for at NRI slår seg sammen med Sunnmøre Indremisjon!

NRI er en stor krets på papiret med ca. 65 lag,  foreninger og kontaktpersoner. Vi har 2 leirsteder og 3 skoler. I virkeligheten er vi likevel i ferd med å bli en så liten enhet at det er vanskelig å forsvare å gå inn i fremtiden som en egen krets innenfor ImF. Tall og fakta taler et tydelig språk som vi ikke har lov å overse.

Økonomien vår er stram. Gaveinntektene og foreningsgavene går sakte men sikkert ned fra år til år. De 3 siste årene har kretsen hatt en samlet underskudd på misjonsdriften på kr. 1 150 000,-.

Antallet ansatte er på grunn av økonomien redusert til 3,4 årsverk fordelt på 5 personer (unntatt leirstedene). I løpet av 2013 må det kuttes med enda mer hvis vi skal få økonomien noenlunde i balanse. For vel 20 år siden hadde kretsen ansatte i ca. 11 årsverk.

Møtevirksomheten går jevnt tilbake. For 20 år siden hadde vi 90 foreninger/møtesteder/kontakter. I dag har vi vel 50. Ser vi 15 år frem i tid vil vi nøkternt antatt ha ca. 10 – 12 møtesteder igjen fordelt omtrent slik: Aure (0), Kristiansund (0), Gjemnes (1), Averøy (2), Eide (1), Fræna (0), Aukra (0), Midsund (1), Sandøy (1), Molde (3-4), Nesset (0), Rauma (1)

Antall barnelag er i dag 15 – mot over 90 for 20 år siden.

Leirarbeidet vårt går i motvind. Ledermangel er et stort problem. Bare 12 (tolv !) voksne personer sa ja til å stille som frivillige ledere på leirene våre i 2012. Når vi samtidig må redusere antall ansatte fører dette til at vi stadig må redusere antall leirer. I 2013 håper vi å gjennomføre 6-7 leirer – mot 25 for 20 år siden. Fordelt på 2 leirsteder hadde vi i 2012 9 leirer og 9 egne misjonsarrangement.

Ærlighet er en kristen dyd. Vi må våge å være ærlige mot oss selv og innse at mye av arbeidet vårt er i sterk tilbakegang. Dette krever radikale endringer i måten vi driver misjon på. Endringene må komme nå, ikke om 10 – 15 år.

Samtidig er det mange lyspunkt, vi skal ikke glemme det. Hundrevis av frivillige i alle aldre som deler kallet om å bringe Guds ord til folket. Skoler som samler flere hundre ungdommer om Guds ord hver dag, trofaste leirledere og givere… jo det er mye å glede seg over.

Men, vi ønsker å nå så mye, mye lenger ut med evangeliet om Jesus Kristus enn det vi har ressurser til i dag.

Fremdeles lyser oppdraget mot oss fra himmelens Gud: «Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til mine disipler». Folket på Nordmøre og i Romsdalen trenger som aldri før å høre evangeliet om Jesus Kristus. Dette kallet har NRI fått, og dette kallet vil vi være tro mot og stå i med glede og frimodighet også i fremtiden.

Gud avlyser ikke misjonsprosjektet sitt bare fordi om vi møter motgang og vekkelsene uteblir.

En vesentlig ting vi må våge å gjøre hvis vi fremdeles skal kunne bringe evangeliet til bygdene i kretsen vår, er etter min mening å søke sammenslåing med Sunnmøre Indremisjon og danne «ImF Møre og Romsdal».

Da kan vi omorganisere bruken av midler og ressurser. Ett kretskontor, en kretsleder, et regnskap m.m. – kombinert med gode løsninger med områdearbeidere rundt om i fylket.

Setter vi dette sammen med en klar og tydelig visjon om hvordan vi skal drive misjonsarbeidet fremover, kan vi nå mye lengre ut enn i dag og møte fremtiden med optimisme.

Fortsetter NRI alene på egen kjøl er jeg redd for at i løpet av en 10 års periode vil vi ha igjen 1-2 ansatte, og mye av det arbeidet vi driver i dag vil være historie. Sammen med søre del av fylket vil vi kunne møte fremtiden på en helt annen måte.

… og når vi tenker oss om så må vi jo innrømme at sunnmøringene er hyggelig folk…

Arild Ove Halås

kretsleder Nordmøre og Romsdal Indremisjon

ao.halaas@imf.no

PS: Teamet sammenslåing med Sunnmøre har ikke vært drøftet i kretsstyret

2 replies
  1. Erik Furnes
    Erik Furnes says:

    Wow! Det var jo litt av en innrømmelse som kom på slutten der :-)
    Dette er jo en utfordring som sunnmøringene må ta på alvor. Poenget må jo være å få mest mulig misjon ut av de ressursene som folket vil gi til indremisjonsarbeidet. Spent på oppfølgingen!

    Svar
  2. Helge Kjøll jr.
    Helge Kjøll jr. says:

    Bra Arild Ove ! Viktig å starte denne debatten nå. Håper at saken blir fulgt opp på kretsårsmøtet. Når Møreaksen kommer vil vi også bli enda mer knyttet sammen med både nordmøringer og sunnmøringer. Slår romsdalinger, nordmøringer og sunnmøringer seg sammen kan det blir noe fole bra.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *