Vannskade i Kristiansund

Omfattende skader i gulv og vegger ble resultatet…

Dramatikk i lokalene til Kristiansund IM – vannmåleren knitret som et maskingevær, det luktet fjøs og en rotte bygde bol i veggen…

og denne helga er det bibelhelg

Tekst  og bilder : Jan Inge Nasvik

Lokalene våre i bedehuset i Kristiansund er kun 3 ½ år gamle. Straks over nyttår opplevde vi at når vi kjørte ut på kjøkkenet med trillevognen med kopper o.l. , merket vi en oppoverbakke straks innenfor kjøkkendøren. Vi mente da at det var noe galt med gulvbelegget. Det hadde «strukket seg» på en måte, og etter hvert dannet seg en forhøyning på gulvet. Da vi nå kikket enda nærmere etter virket det som det også var for trangt langs veggen.

Like innenfor døren står det et kjøleskap og en fryseboks. Der har vi «synderen» tenkte vi. Vi kikket innenfor , utenfor og under boksene, men fant ikke noe vann eller fuktighet.

Etter som dagene gikk, ble kulen på kjøkkengulvet størrre og større. Vi åpnet de nedre kjøkkenskapene og undersøkte alle vannrør og ledninger, både til vaskene, oppvaskmaskin og kaffemaskin. – Alt var tørt og fint. – Været hadde i en kort periode vært svært kaldt, så vi lurte på om det kunne være «telehiv» fra grunnen.(gulvet ligger direkte på betongplaten).

Tilslutt gjorde vi det som vi skulle ha gjort flere uker tidligere:  Vi ringte byggmesteren som hadde satt i stand lokalene. Etter noen dager dukket han opp med fuktmåler i hånden. Allerede før han fikk lagt denne ned på gulvet, smatret denne som et maskingevær.

Da skjedde tingene raskt. Dette var en fredag, og i løpet av helgen var alle skap og skuffer tømt for kopper og kar.  Mandag dukket 2 snekkere opp og skar opp et stykke av gulvet ig veggen bak vaskene.  Hele kjøkkengulvet og halve kontorgulvet mitt som ligger ved siden av, fløt møkkavannet, og det luktet fjøs.

Du lurer nå sikkert hva overskriften på stykket betyr.  Hvem var den ubudne gjesten.  Fra sikre hold har vi fått vite svaret selv om gjesten hadde dratt sin vei. Det var en ROTTE.

Selv om vi ikke tidligere har sett slike dyr på bedehuset tidligere, har et slikt dyr kommet opp fra en avløpsrør  i grunnen, krøpet gjennom vår avløpsledning av plast, og fram til vasken. Her var det blitt ekstra trangt og da hadde rotten spist seg gjennom plastrøret og bygd bol i veggen.

Avløpsvann kanskje fra  før nyttår har da runnet ned bak veggen og under gulvet.

Selv om vi ønsker å være gjestfrie på bedehuset og ønsker alle velkommen inn, ønsker vi likevel IKKE  en slik ubuden gjest .

Reparasjonsabeidet er i full gang, og i løpet av en måneds tid, håper vi alt vi være i orden igjen.

I mellomtiden praktiserer vi nå den gamle ordningen fra min tidligste barndom:

«Ta med kopp og mat – kaffe serveres !»

Se programmet for Bibelhelgen med Wilhelm Aanesen i møteoversikten til høyre.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *