Profeten Muhammed er krenket igjen

Raseriet er stort i mange arabiske land etter en  film som krenker profeten Muhammed.  Er Islam bare hat og vold, og er kristendommen bare kjærlighet og godhet?

Som kristne skal vi klart og tydelig ta avstand fra alle ytringer som krenker det som er hellig for andre mennesker. Ingen vet bedre hvor smertefullt og vondt det er når det som er kjært og hellig krenkes og tråkkes ned i søla enn nettopp den som er kristen. Min kristne tro spottes og hånes i aviser, tv, radio, på nettet o.s.v. hver eneste dag. Det må jeg tåle selv om det er sårt og vondt. Desto tydeligere skal vi da ta til motmæle mot de som håner andres religion og tro.

Den nye filmen om profeten Muhammes som er tilgjengelig på Youtube er så langt jeg forstår en slik krenkelse av islam. Når en pastor i Florida brenner Koranen er det også en grov krenkelse av det som for mange er hellig. Når komiker Otto Jesperesen brenner en Bibel på torget i Ålesund, er det en grov krenkelse av det som for mange av oss er mer hellig enn selve livet.

Men samtidig er slike ytringer både fullt lovlige og en demokratisk rett. At ytringsfriheten kan misbrukes og brukes uklokt er en ting, men det skal heldigvis ekstremt mye til for at en ytring er ulovlig i et demokratisk land.

Det er stor forskjell på måten ulike religiøse mennesker reagerer på slike krenkelser. Vi ser igjen og igjen at krenkelse av islam og profeten Muhammed skaper voldsomme reaksjoner blant muslimer i svært mange land,  med vold og tap av menneskeliv som resultat. Dette skal vi ta enda tydeligere avstand fra enn selve krenkelsen av muslimenes tro. At ytringsfriheten av og til brukes uklokt er en ting, men vi skal aldri godta at noen med vold og terror prøver å kneble menneskers meninger.

Dette reaksjonsmønsteret som vi ofte ser når det gjelder islam, vanskeliggjør også en saklig kritikk av islam som religion og Muhammes om religionsstifter.

Muhammed sitt liv var ikke bare preget av godhet og omsorg mot andre. Desverre er det både vanskelig og farlig å kritisere Muhammed og deler av islam  (selv om det er saklig kritikk) nettopp fordi det ofte får så voldsomme konsekvenser.

Kristne reagerer ikke med vold når vår tro krenkes. Det finnes noen få beklagelige unntak, men i motsettning til Muhammed ga ikke Jesus oss et oppdrag om å bruke våpen om nødvendig for å utbre vår tro. Når vår tro krenkes, skal vi snu det andre kinnet til og be for våre forfølgere.

De aller fleste muslimer rundt i verden reagerer heller IKKE med vold når deres tro krenkes. De aller fleste muslimer (også de som bor i arabiske land) deltar IKKE i demonstrasjoner og opptøyer. Mange tar også til orde imot denne reaksjonsformen. Aftenposten har lørdag 15. september en interessant reportasje om en iman i “Hizzbolla-områdene” i Libanoen som bruker sin tale under fredagsbønnen til å mane til ro og fred. Du kan lese den her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/-Det-er-feil-a-reagere-med-vold-6991704.html

Hva så med indremisjons- og bedehusfolkets holdninger? Jeg tror desverre at det finnes enkelte holdinger til islam/muslimer i våre bedehus ikke tåler verken dagens lys eller Guds lys.

Selv om Koranen har et budskap om at Muhammeds lære skal spres om nødvendig med vold og våpen, betyr ikke det at alle muslimer støtter vold.  De alle fleste troende muslimer er fredelige mennesker som ønsker å leve i fred, på samme måte som alle vi andre.

Det er heller ikke slik som det ofte blir sagt, at islam bare er  hat mens kristendommen bare er  kjærlighet. Svært mange har gjennom historien opplevd grusomme overgrep i kristendommens navn. Det er mye i kirkehistorien som vi ikke er stolte av og som ikke har vitnet om mye kjærlighet. Den kristne kirkes store under er jo at den har overlevd på tross av alle onde mennesker som har opptrådt i kirkens og Mesterens navn.

Bedehusfolket bør være såpass oppegående at vi ikke tror at alle troende muslimer enten er, eller sympatiserer med voldelige muslimske fundamentalister og  terrorister. Vi bør også kjenne såpass til islam at vi vet at de fleste muslimer både preker og praktiserer kjærlighet, nestekjærlighet og lever et godt liv til gagn for sine medmennesker.

Samtidig er antallet personer som utøver vold i sin religions navn dramatisk mye større innen islam enn blant noen annen religion.

Det er mange elementer i islam som ikke er forenelig med kristen tro. Et viktig skille er at islam er en “teokratisk” religion der de religiøse lover skal gjelde alle ting i hele samfunnet. Kristendommen skiller derimot mellom det “verdslige” og “åndelige” når det gjelder samfunnsbygging, og her ligger også forskjellen på reaksjonene mellom de to religionene når troen krenkes.

En av de som har stor innsikt i dette temaet er sjefsredaktør Vebjørn Selbekk i Dagen. Han har de siste dagene skrevet en leder i Dagen  med tema “Hva er det med denne religionen? – og et debattinnlegg i Dagbladet med tittelen “Karikatur og vold i reprise”. Jeg anbefaler de gå lese disse to innleggene ved å følge linkene nedenfor.

http://dagen.no//Meninger//Leder/tabid/250/Default.aspx?ModuleId=78426&articleView=true

http://www.dagbladet.no/2012/09/15/kultur/debatt/innocense_of_muslims/selbekk/opptoyer/23423455/

1 svar
 1. Arild Bråten
  Arild Bråten says:

  Virkelig. Hvilken Bibel er det du har lest ?. Vet du ikke at islam og muslimer føler seg krenket av den minste lille ting som er imot islam. Selv det å avvise,hoppe av, være uenig med eller kritisere islam er så krenkende for islam og muslimer at muslimer har direkte ordre fra Koranen om å drepe de som gjør dette:
  https://sites.google.com/site/haldensiden/nyheter/14
  Og muslimer forbanner Jøde og Kristne daglig i sine bønner:
  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/andekrigen/andelighat
  Og hatet de dyrker er enormt:
  https://sites.google.com/site/veientilgud/nyheter/26
  Og Koranen er full av ordrer om terror, drap,massemord, forfølgelse og undertrykking,.Her er bare et lite utvalg:
  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/04

  Mener du virkelig at vi skal feie sannheten om denne ondskapen under teppet hver gang muslimer årlig myrder tusenvis av Kristne fordi de føler seg krenket ?
  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/06

  Neida, det å bli krenket i islam handler om å erobre fienden ved å avvepne alt som går imot ondskapen i islam. Derfor misbruker de aktivt også ord og utrykk som rasist,islamfobist, høyreekstremsit for å stilne all sannhet og all kritikk mot deres egen ondskap som de til og med bruker løgn og bedrag for å holde skjult med mer:
  https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/05/02

  Neida, den Jesus jeg kjenner snakker flere steder om å avsløre sannheten og å bringe den frem i lyset fordi sannheten enten den er ond eller god er lys(informasjon) for folk:
  Efeserne 5:13-14;
  “Men alt kommer for dagen når det blir avslørt av lyset, og alt som kommer for dagen, er lys. Derfor heter det Våkn opp, du som sover, stå opp fra de døde, og Kristus skal lyse for deg.”
  http://www.bibel.no/Nettbibelen.aspx?book=EPH&chapter=5#13

  Jesus snakket også om å avsløre denne ondskapen som som de også driver med i det skjulte:
  Paulus’ brev til efeserne 5:8-14;
  “En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn! Lysets frukt er all godhet, rettferd og sannhet. Prøv hva som er til glede for Herren! Ta ikke del i mørkets gjerninger, for de bærer ingen frukt. Avslør dem heller ! Det som slike folk driver med i det skjulte, er det en skam bare å nevne. Men alt kommer for dagen når det blir avslørt av lyset, og alt som kommer for dagen, er lys.
  http://www.bibel.no/Nettbibelen.aspx?book=EPH&chapter=5#8

  Og legg merke til at Jesus sa også at vi skal hate den samme ondskapen som han vil ha frem i lyset som i
  Johannes Åpnebaring 2:6;
  “Men du skal ha ros for at du hater nikolaittenes gjerninger, slik jeg selv gjør.”
  http://www.bibel.no/Nettbibelen.aspx?book=REV&chapter=2#6
  Les også lenger opp i samme vers 2:2b og du ser at han også snakker om falske apostler som ikke bryr seg om onskapen.

  Og enda flere bevis på dette her:
  http://www.learnthebible.org/does-jesus-hate.html

  Jesus angrep også djevelskapen på tempelplassen som i
  Evangeliet etter Matteus 21:12;
  “Jesus gikk så inn på tempelplassen og jaget ut alle dem som solgte og kjøpte der. Han veltet pengevekslernes bord og duehandlernes benker og sa til dem: «Det står skrevet: ‘ Mitt hus skal kalles et bønnens hus.’ Men dere gjør det til en røverhule.”
  http://www.bibel.no/Nettbibelen.aspx?book=MAT&chapter=21#12

  Poenget mitt er at GUD(jesus) har ikke tolleranse for ondskap og viser oss her at han vil at vi skal jobbe aktivt mot slikt ondskap og forfalskning av Bibelen som islam har gjort i Koranen og avsløre dem.
  At islam og koranen som kom hele 600 år i ettertid av Bibelhistorien er full av forfalsket plagiat,løgn, motsetninger,bedrag og ondskap er like klart som dagen er lang:
  https://sites.google.com/site/hortensiden/nyheter/13

  Det står heller ingenting i Bibelen om at man skal verne ondskap, løgn og bedrag mot å bli avslørt av sannheten fordi det krenker. Nei GUD(Jesus) sier klart at sannheten skal bli avslørt og frem i lyset.

  Enten man brenner en død bok eller lager en film for å demonstere og få sannheten frem i lyset så er det et lys for mange som ikke forstår hvordan ondskap virker fordi da ka de bedre anripe ondskapen
  og forsvare andre mot den. Da er det lov å hate ondskapen slik GUD(Jesus) sier vi skal.

  Det er også merkelig at du ikke forstår at selv om muslimer er ulike individer som kan praktisere islam ulikt så spiller det ingen rolle. Enten en muslim er passiv eller aktiv så deltar han/hun aktivt i terrorisme bare ved å kalle seg muslim idet islam som er en politisk ideologi hjelpes frem og bringes opp og videre
  med sitt enorme hat og sin enorme terrorisme mot menneskeheten. Dette gjelder ogso familebygging og venne omkrets som selvsagt blir påvirket av det og lurer mange i døden slik som f.eks dette:
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/is-krigeren-thom-alexander-24-fra-halden-ble-drept-i-syria/a/23423989/

  På samme måte som Nazistene ble annsvarliggjort for sitt Nazimedlemskap under Hitler, på samme måte må muslimer også ansvarligjøres for sitt terror medlemskap til islam,Koranen og gjennom den islamske Ummah som samler muslimene til terror mot resten av verden. Dersom ikke Koranen og islam forbys vil den spre like mye krigsoner,diktatur og tyranni i hele Europa inkl Norge som den har gjort det i midt-østen med unntak av bitte lille Israel som har demokrati som oss fordi de har Sannhetens GUD(Jesus) og ikke satans avgud(Allah) slik vi har hatt det inntil de siste årene. Kampen handler om ondskaps krig mot det gode og at mennesker må få fjernet sløret de har foran ansiktet:
  https://sites.google.com/site/leikangersiden/nyheter/14

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *