Nye sangevangelister i tjeneste i NRI

Med stor, stor glede kunne vi i vår presentere Tone og Lars Olav Leithaug som nye sang-evangelister i Nordmøre og Romsdal Indremisjon.

Selv om dette innlegget har vært presentert på sidene her før, synes vi det er greit å løfte det frem igjen nå som møtevirksomheten er godt i gang.

Tone og Lars Olav Leithaug fra Averøya har svart ja på kallet og spørsmålet fra NRI om å gå inn som «sangevangelister» i kretsen. De vil reise på fritiden som frivillige medarbeidere. Fra og med påska 2012 er de å finne i «reiserutene» våre. Alle som ønsker besøk av de henvender seg til kretslederen på vanlig måte når det gjelder talertildeling.

Vi har hatt en prat med Tone og Lars Olav:

  • Fortell litt om dere selv og familien 7 yrke m.m.

Tone har vokst opp på Ørnes i Meløy kommune som ligger ca. 12 mil sørover fra Bodø langs Rv. 17. Ørnes har hurtigruteanløp og er et naturskjønt sted i Nordland fylke. Tone gikk på sykepleierskole på Levanger og har praktisert sitt yrke siden høsten 1980.

Lars Olav er vokst opp på gården Leithaugen som ligger i Ågrenda på indre Averøy. Lars Olav møtte Tone for første gang i perioden at verneplikten ble avtjent på rekruttskolen på Værnes. Det var juletregang på grøtfest i regi av det kristne studentlaget på Lærerskolen på Levanger som var starten på vår kontakt.

Denne kontakten gjorde at jeg søkte lærerskolen i Bodø og kom inn der høsten 1980. Det ble 4 år med studie og 7 år med arbeid på 3 ulike skoler i Bodø kommune. Tone praktiserte som sykepleier, mesteparten av tiden ved Nordland sentralsykehus. 

Vi hadde en flott tid sammen i Bodø. Vi giftet oss sommeren 1983. Vi fikk 3 barn i tiden vi bodde i Bodø. Det første barnet vi fikk, Ida, døde i krybbedød. Det var en smertefull opplevelse. Vi opplevde i denne vanskelige tiden at Gud gav oss mye styrke. Vi hadde mange gode venner som vi fikk knytte ekstra gode vennskapsbånd til. Vi fikk virkelig oppleve at Gud vil gå med oss alle slags dager.  Senere kom 2 kjekke gutter, Magnus og Kristian, som i dag er henholdsvis 25 og 23 år.

Etter 11 år i Bodø flyttet vi høsten 1991 til Leithaugen, hvor vi tok over hjemgården til Lars Olav. Lars Olav startet opp i lærerjobb ved Bruvoll skole på Bruhagen, allerede dagen etter at vi kjørte til gards med siste rest av flyttelasset. Det ble 20 år ved samme skolen, som ble lagt ned etter skoleåret 2010 / 2011. Tone fikk jobb i hjemmesykepleien og har jobbet der helt frem til i dag. 

Etter at vi kom til Averøya ble familien utvidet med enda 2 kjekke barn, Trygve og Marte Sofie, som i dag er henholdsvis snart 18 og 20 år gamle. Høsten 2010 startet en ny tilværelse i huset på Leithaugen da «minstebarnet» flyttet på hybel. Tone og jeg opplever at dagene er rikelig fylt opp med meningsfullt program, så vi rekker ikke å kjede oss, selv om altså ungene nå er blitt store og ikke lenger er så avhengige av vår daglige hjelp og støtte.

  • Litt om bakgrunn i kristen sammenheng nå og tidligere

Tone ble kristen da hun var 17 år gammel. I denne tiden var hun del av et fint fellesskap i Ten-sing på Ørnes. Sangen har alltid betydd mye for Tone. I tiden hun gikk på sykepleierskolen på Levanger var hun med i ei visegruppe som var aktiv og hadde en klar kristen profil. Også i Bodø var Tone i alle år engasjert i kor og i sanggruppe, hvor hun også var solisten. På Averøya har Tone fått bruke sangens gave i ulike sammenhenger, blant annet i bryllup og begravelser.

Lars Olav har vokst opp sammen med 4 søstre og i et  hjem som var sterkt engasjert i kristent arbeid i bygda. Bl.a kan Lars Olav huske de mange predikantene som bodde i heimen i Leithaugen. Dette er gode minner. Lars Olav har også vært glad i sang og musikk. Det ble mange fine opplevelser på leirstedet og ungdomssenteret Sørheim. I ungdomsårene var vi en stor ungdomsgjeng som sang sammen i koret Spes Unica.

Lars Olav har vært aktiv med i skolelagsbevegelsen, både på ungdomsskolen, videregående skole (Atlanten videregående) og ved Bodø Lærerhøyskole. Tone og jeg har hatt mye glede og velsignelse gjennom felleskap i sang, også i forholdet til våre barn. Vi har fått gleden av å delta med sang på ulike møter og tilstelninger, mange ganger også sammen med barna, spesielt de 2 yngste.

Tone og jeg har vært medlemmer i Averøay Gospelgruppe siden vi kom til Averøya for ca. 20 år siden. Chris Clifton, organisten på Averøya har i alle år vært dirigent for gruppa. Gospelgruppa har deltatt på mange arrangement i kirker og bedehus, noen ganger langt fra Averøya på Nordmøre og i Romsdalen.

  • Når dere nå skal gå inn som frivillige evangeliser i NRI, hva tenker dere om denne oppgaven og hvorfor går dere inn i den.

Vi tenker at Gud har gitt oss sangens gave. Vi har fått bruke denne gaven til glede og velsignelse både for oss selv og andre.  Gud vil at vi skal bruke våre evner og anlegg, som vi også kan definere som våre nådegaver. Gud gir oss utfordringer og kall om å følge han og gjøre det som kan fremme Guds rike her på jord.

Vi er blitt utfordret og oppmuntret til å spørre oss selv om Gud vil bruke oss i NRI-sammenhengen, på møter og div. tilstelninger. Vi kjenner på at det vil Gud for oss. Tone og jeg har kommunisert dette spørsmålet med Arild Ove (Halås). Det har vært oppmuntrende. Vi ser at Gud gjennom vårt engasjement kan bruke oss til glede og velsignelse, både for oss selv og alle de vi kan få møte, unge som eldre. Vi er en stor søskenflokk og det er fint å kunne dele Guds ord og være en del av et kristent fellesskap.

  • Har dere noen tanker for det kristne arbeidet på Nordmøre i Romsdalen for fremtiden.

Vi har på Averøya hatt mange gode opplevelser i NRI-sammenheng  gjennom møter på Stene bedehus og Kårvåg bedehus. Det er mange gode forsamlinger rundt omkring, men vi kjenner pr. dato lite til alle disse.     

Vi har  også vært innom møter og tilstelninger på Maihaugen leirsted og på Frænabu etter at dette flotte stedet avløste Maihaugen. Vi ser nå med spenning og forventning frem til kontakt med nye forsamlinger i NRI. Vi har inntrykk av at det drives et aktiv og allsidig arbeid i NRI i dag. Arbeid rettet mot de helt yngste og arbeid som har mest appell til den eldre garde. Alt arbeid i misjonen er viktig. Formene kan man sikkert diskutere. Man må ikke glemme å glede seg over alt som er bra.

  • Har dere et bibelvers dere vil dele

Vi har vært spesielt glad i et bibelvers fra Salme 119.105: «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti»  Når vi skriver gratulasjonshilsener til konfirmanter har vi ofte hilst de unge med dette fine verset. Verset er like fint for voksne og eldre. Vi trenger alle Guds ord som kan lyse opp for oss slik at vi kan se Guds gode vei og plan med våre liv.

Vi ønsker Tone og Lars Olav Guds velsignelse over nye oppgaver – og oppfordrer dere til å ta de med i bønn til Gud.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *