Festhelg på Høgtun

Kretsmøtet på Høgtun Folkehøgskole ble en festhelg hvor det myldret av mennesker i alle aldrer.

ET  SVÆRT VELLYKKET  KRETSÅRSMØTE.

                                   Tekst og bilder: Jan Inge Nasvik

 Et årsmøte i vind , sol og i sangens tegn.

Kretsårsmøtet 4. og 5.juni 2011 på Høgtun ble en flott og inspirerende opplevelse.

 I år hadde vi mange gjestebesøk: Generalsekretær Erik Furnes og korene: ”Praise Him” fra Stord,  ”Sanctus” fra Spjelkavika, og vårt eget NRI-kor med dirigent Harald Myklebust.

NRI-koret  ”tjuvstartet” og møttes allerede på fredag kveld til øvelse, mens vi ansatte gjorde alle ting i stand til helga.

Årsmøtet hadde et fyldig program med god forkynnelse og sang både av kor og forsamlingen

Vi ble ønsket varmt velkommen til Høgtun av rektor Edgar Fredriksen, og deretter var det en bibeltime av Erik Furnes. Han talte også på de andre møtene.

Til forhandlingsmøtet var det påmeldt 112 utsendinger. I år var det ikke noen store ”stridssaker”, og vi holdt tidsplanen.

Nytt av året var at vi fikk servert varm lunch, og i stedet for middag var det grillfest på tunet., og aktiviteter for store og små.. Været på sen ettermiddagen var også så bra at  grillfesten ble gjennomført etter planen.

På misjonsfesten var det møtt opp ca 260 personer og likeså på det etterfølgende sangkvelden var det godt fremmøte og det ble mye korsang, men også forsamlingen fikk være med. Alle tre korene deltok på møtene, og representerte ulike sjangere, men utfølte hverandre godt, og høstet applaus fra forsamlingen. Til tross for gjestekorene gode innsats, vil jeg trekke frem NRI-korets fremførelse av den innøvde kantaten som et høydepunkt på lørdagskvelden.

Søndag var det formiddagsmøte og senere generasjonsfest der Erik Furnes på nytt gjennom tale og andakt, fikk vekket oss opp og gitt et fornyet syn på flere ting i vårt forhold til Gud. Han talte over emnet:  ”Aldri alene inn i det ukjente” og vi fikk høre at selv om vi kan ha det vanskelig, må vi ikke glemme at vårt himmelske Far, holder oss i hånden og sier: ”Jeg elsker deg.”

Ivar Skippervold deltok aktivt på Barnas Årsmøte. (se repotasje annet sted i bladet), men vi fikk alle et besøk av ham på avslutningsfesten, da han ledet et innslag for barna (og alle oss andre). –  Også det syntes jeg var en av høydepunktene.

Så  var også årets kretsårsmøte slutt, og vi retter en stor takk til ALLE som medvirket til at dette ble en vellykket og fin helg.

— les også om barnas årsmøte:

Suksess med Ivar Skippervoll på barnas årsmøte

Vi hadde skreddersydd et godt opplegg for barna og barnefamiliene under kretsmøtet på Høgtun 4-5 juni. Ivar Skippervoll var hyret inn som vår hovedgjest på ”barnas årsmøte”, noe som viste seg å være en suksess. På lørdag hadde vi en samling før og en samling etter lunch.35 forventningsfulle barn møtte opp, og etter at vi hadde startet med fingerbingo, var stemningen veldig god. Minneordet under barnas årsmøte var hentet fra Johannes 8:12:

Jeg er verdens lys! Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.

Ivar Skippervoll fulgte opp med sangen ”Tenn et lys”. Og det gikk ikke lang tid før barna sang med: Tenn et lys, løft det opp, som et bål på fjellets topp. Tenn et lys, syng om fred. Syng om håp og kjærlighet!

Og det var mange sanger barna fikk lære seg denne helgen, når Ivar tok oss med inn i lignelsen om den barmhjertige samaritan. Og innimellom alle sangene, underholdt Ivar oss med trylling, leker og diverse underholdning til barnas store fornøyelse og overraskelse. Dette var tydelig noe barna likte.

Det var ikke bare inne det var gøy å være.  Ute kunne barna leke seg i et stort oppblåsbart hoppeslott, og vi hadde også oppblåsbar sklie og boomfight. Ute arrangerte vi også skattejakt.

På lørdagskvelden hadde vi ungdomssamling der Erik Furnes holdt andakten. Her var vi i overkant av 10 ungdommer.

Når søndagen kom, var 47 barn samlet til barnas årsmøte. Her gjennomgikk vi blant annet sangene vi hadde lært med Ivar, og under generasjonsfesten var barna med på fremføringen av den barmhjertige samaritan.

Det så ut som om barna var godt fornøyd med opplegget som var tilrettelagt denne helgen.

Tekst: Audun Vesetvik

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *