Midtsommerfest på Visthus

Årets «Midtsommerfest» på Visthus ble en kjempedag for små og store i nydelig sommervær, vannmangel, løvejakt, rømmegrøt og gospelmusikk for å nevne noe.

Den årlige Midtsommefesten på Visthus leirsted i Vistdalen (Nesset) ble arrangert søndag 19. juni. Midtsommerfesten ble arrangert for 3. år på rad istedenfor den tidligere St.Hans feiringen. Festen legges til søndagen før St. Hans kvelden.

 I nydelig sommervær kunne ildsjelene i driftsstyret på Visthus ønske 150 personer velkommen, fra de minste til de eldste. På plenen var det satt opp et stort telt og for anledningen var det også innleid hoppeslott og ”boomfight” for barna.

Brudd i vannledningen skapte mye ekstraarbeid for kjøkkenet som skulle servere så mange mennesker uten vann, men alt går når man bare vil. Til toalettene ble det hentet vann fra elva, men på ettermiddag kom heldigvis vannet tilbake. May Iren Mittet hadde kontroll på kjøkkenet tross vannmangel og Kjell Hatlen fikk til slutt tak i folk fra det lokale vannverket som etter mye om og men fikk vannet tilbake til både Visthus og bygda rundt.

Leder i driftsstyret, Ole Harald Sekkeseter og de øvrige i styret (Nina Brusdal, Jan Erik Gjermundnes, Inger Cecilie Frisvoll og Kjell Hatlen) hadde ansvar for det praktiske og kretsens arbeidere for gjennomføringen av møtene.

 Prost i Indre Romsdal, Lars Slettebø talte på formiddagsmøtet om Nikodemus som kom til Jesus om natten for å få vite veien til Gud og himmelen. Rauma Gospelkor under ledelse av Paul Magne Venås deltok med frisk og flott sang. Samtidig med formiddagsmøtet var det egen samling for barna, først inne og så leik og aktiviteter ute på plenen. Grete Marita Heiseldal og Audun Vesetvik (fra NRI-ung) hadde ansvar for denne samlingen.

 Innleid Boomfight og Hoppeslott ble en stor suksess for barna sammen med Visthus sin trampoline.

 Salg av rømmegrøt med spekemat, pølse og brød, smørbrød, kaffe og kaker hører selvsagt med, og mange tok maten ut i det nydelige været.

Hesteskokasting er en tradisjon i indre romsdal, og deltakerne i konkuranssen var fra 5 år til langt over 80. Oddvar Nyheim hadde ansvaret for konkuranssen og hadde laget flotte preimer. Klara Rødstøl fra Verma var suveren med Per Edvin Frisvoll og Øyvind Fonn på andre og tredjeplass.

 Midstommerfesten ble avsluttet med Familiemøte kl. 1430. Rauma Gospelkor stod for sangen også her, og ungdomsarbeider Audun Vesetvik holdt andakt om Jesus som redningsvesten som gir oss frelse.

 Det var premieutdeling etter hesteskokastingen og et nokså allsidig program. Liv Borghild Sekkeseter og Mette Kleiva tok oss med på løvejakt i Afrika.

 Da festen var avsluttet litt før kl. 1600 åpnet himmelen seg til et av årets største skybrudd i Vistdalen, men da var stevnedagen avsluttet tørt og godt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *