Fantastisk Gla’Sang helg på Frænabu

F.v. Terje Nordstrand, Brad White, Niklas Petersen, Roland Lundgren, Per Nordstrand og Jan Tørres Nordstrand - fra konserten i Myrbostad kirke

F.v. Terje Nordstrand, Brad White, Niklas Petersen, Roland Lundgren, Per Nordstrand og Jan Tørres Nordstrand – fra konserten i Myrbostad kirke (foto Knut Steinar Dahle)

«En forsmak på himmelen» – er kanskje den beste beskrivelsen av Gla’Sang helga på Frænabu 3.-5. mars.

Tekst: Arild Ove Halås – FOTO: Knut Steinar Dahle

De mange som var innom Frænabu i løpet av denne helga fikk med seg mye god sang- og musikk, og for de som liker gospel i ulike valører var dette en fantastisk helg. Tilbakemeldingen var da også veldig gode og veldig mange.

Vi hadde besøk av Niklas Petersen&Roland Lundgren fra Sverige. Roland var i sin tid den ene av duoen «Curt&Roland» og Niklas er Curt sin sønn.

Videre hadde vi besøk av gospeltrioen «Brødrene Nordstrand» fra Austevold utenfor Bergen. De hadde med seg den amerikanske evangelisten/pianisten og sangeren Brad White. Det har neppe vært spilt slik på piano på våre kanter før som det vi fikk oppleve her.

Til sammen fikk disse gi oss mye god sang- og musikk. Dette var krydret med vitnesbyrd, gode historier og muntre anektdoter mellom sangene.

Fredag kveld var det ca 160 tilstede på «Gla’Sang kvelden». Lørdag formiddag var det også godt besøk på Frænabu når vi hadde «Curt&Rolands beste» og «Sørstatgospel i Nordvest». Ca 200 kom på konserten i Myrbostad kirke lørdag kveld og rundt 80 på sang- og musikkmøtet søndag formiddag.

Vi må nok innrømme at vi er litt skuffet over så dårlig oppmøte både lørdag kveld og søndag når vi har besøk av sangere som faktisk holder verdensklasse i sine sjangere. Noen kunne kanskje utsatt skituren et par timer søndag formiddag, og noen bedehus kunne kanskje unngått å legge sine søndagsmøter til samme tidspunkt som avslutningen på Frænabu?

Vi er veldig glade for at så mange kom og bodde på Frænabu denne helga. Alle rommene var utleid, noe som både skapte et trivelig miljø og som gir gode inntekter.

Men vi er svært godt fornøyd med en strålende helg, som også gir et fint overskudd til driften av Frænabu. Takk til alle som kom og var med!

En stor takk også til driftsstyret på Frænabu som gjorde en stor jobb med å få alt det praktiske i havn.

(klikk på bildene for større bilder og gallerifunksjon)

Brødrene Nordstrand med Brad White på pianokrakken

Brødrene Nordstrand med Brad White på pianokrakken

En del av deltakerne på ettermiddagstur til gapahuken på Frænabu

En del av deltakerne på ettermiddagstur til gapahuken på Frænabu

Alle artistene avsluttet konserten i Myrbostad Kirke med "Navnet Jesue"

Alle artistene avsluttet konserten i Myrbostad Kirke med «Navnet Jesue»

Niklas Petersen (t.v.) og Roland Lundgren

Niklas Petersen (t.v.) og Roland Lundgren

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *