Seksuelle krenkelser i misjonen

Det skal alltid være trygt å være i en kristen sammenheng - for alle

Desverre forekommer det  seksuelle krenkelser også i kristne sammenhenger. Det siste året har vi hatt 3 slike saker i Indremisjonsforbundet melder Sambåndet!

Når slike triste ting skjer er det midt i alt godt å vite at vi har blant landets fremste rettningslinjer og fagfolk til å ta hånd om sakene. En felles gruppe med fagfolk fra NLM, NMS, Normisjon og ImF behandler alle slike saker. Dette er folk som har spesialutdannelse og spesialkompetanse på akkurat slike vonde saker. Det viser seg igjen og igjen at disse 4 organisasjonene derfor har svært gode rutiner til å behandle slike saker og at sakene får en lik behandling uansett om hvor og når krenkelsen har skjedd.

På linken under kan du lese det Sambåndet melder om denne saken lørdag 8. januar.

http://www.sambaandet.no/2011/01/07/anklager-om-seksuelle-krenkelser/

Vi i NRI har også utarbeidet rettningslinjer for leirarbeidet vårt. Her er et stort avsnitt viet hvordan vi skal forebygge at leirdeltakere kan utsettes for slike overgrep. Vi har selvsagt full tillit til våre leirledere men vi gjør alt vi kan for å sørge for at det er så trygt som mulig å være deltaker på våre leirer. Hver gang en person er leirleder hos oss må vedkommende lese gjennom og signere på dette dokumentet. Vi opplever at også leirlederne våre føler dette som en god ordning.

Les Nordmøre og Romsdal Indremisjon sine rettningslinjer for leirledere på linken under!

Beredskapsplan for leirarbeidet-for ledere

De som er leirsjefer på Visthus og Frænabu må i tillegg lese et langt mer omfattende dokument foran hver leir, for å være best mulig rustet til å håndtere både krenkelser, ulykker m.m. hvis dette skulle skje. 

Har du spørsmål om disse vanskelige tingene kan du rette dem til kretslederen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *