Søndagssamlinger på Averøya

Ballonglek for små og store før møtet startet. Det var om å gjøre å få ballongen sin til å fly lengst

Ballonglek for små og store før møtet startet. Det var om å gjøre å få ballongen sin til å fly lengst

80 personer fra 1- 85 år møtte opp på høstens første Søndagssamling på Averøya 11. september.

De lokale indremisjonsforeningene på Averøya har i mange år samarbeidet nært og godt og fordelt de ulike møter imellom seg (og bedehusene) på en god måte. Samarbeidet og samkjøringen med andre organisasjoner (og da særlig NLM) har også vært svært god i mange år.

I flere år nå har NLM og NRI hatt felles søndagssamling et par ganger i halvåret rundt om på øya. I sommer tok Ranghild Henden og Ragnhild Vang initiativ til at disse møtene skulle både fornyes og gjøres mer regelmessige. Dette har de fått full støtte på fra både NRI og NLM, og det har vært stor støtte  lokalt. De har fått med seg en lokal arbeidsgruppe som nå har tatt ansvar for disse møtene.

Møtene er nå lagt fast til Bruvoll bedehus som ligger midt i sentrum på Bruhagen (kommunesenteret på Averøya). Dette bedehuset eies av Normisjon og NRI har ikke før hatt møter her. Nå legges de felles søndagssamlingene mellom NRI og NLM hit annenhver søndag kl. 1700. Fra kl. 1600 er det servering av kaffe, kaker m.m. og god tid til prat og sosialt samvær.

Søndag 11. september var første samling. Ragnhild og Ragnhild ledet en samling med rom både for lovsang, forbønn, vitnesbyrd, informasjon og andakt. Høstens tema for alle møtene handler om å ta gode valg, og på det første møtet var temaet «Velg Jesus – men hvorfor».

Bedehuset var helt fullsatt, og etter møtet fikk Ranghild og Ragnhild velfortjent applaus fra en takknemlig forsamling.

Tidens Krav hadde sendt en av sine journalister til møtet, og han har både tatt alle disse bildene samt at han skriver følgende i TK:

Søndag var den første felles samlingen for bedehusene i kommunen.
– Tidligere har det vært mer slik at noen har hatt felles møter, men nå starter vi med felles møter for hele øya, sier Ragnhild Henden, leder for arbeidsgruppa bak søndagstreffet.

– Vi har to ønsker. Det ene er at vi kan samles fra hele øya på en arena der vi har et større fellesskap. Det er mange bedehus på øya hvor det gjøres mye godt arbeid, men vi har et ønske om å bygge et større fellesskap.

– Det andre er at vi ønsker å samle folk i alle aldre. Vi har mange søndagsskoler hvor det gjøres mye bra for én generasjon; barna. Med dette søndagsstreffet, som for øvrig skal arrangeres her på Bruhagen hver 14. dag, kan de ulike generasjoner komme sammen i lek og alvor.

Temaet for den første samlingen var Velg Jesus, men hvorfor, med tale av kretssekretær Arild Ove Halaas i Vestlandske Indremisjon, lovsang, vitnesbyrd og forbønn.

Klikk på bildene for gallerifunksjon:

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *