Råd om Kirkesituasjonen fra kretsstyret i NRI

indexKretsstyret i NRI vedtok følgende uttalselse om kirkemedlemsskap på sitt møte mandag 4. april.

Hver enkelt må velge

Vi må slå fast at vi står ved et veiskille i forholdet til Den norske kirke, uansett hvilken vei den enkelte velger. De er nå tid for at hver og en avklarer sitt forhold til kirken. Det må erkjennes at det er så mange forhold som spiller inn, at vi ikke kan gi noe entydig råd om å si farvel til Den norske kirke.

Vi må også understreke at i våre foreninger skal alle som slutter seg til vår basis, være like velkomne til å engasjere seg, uavhengig av om de velger å stå i kirken eller stå utenfor.

Indremisjonsforbundets hovedstyre har kommet med sine råd (jfr. forrige nummer av Sambåndet), som vi kan slutte oss til.

Det råd er bygget på tre pilarer:

* Klargjør ditt forhold til Bibelen.

* Vær med og bygg den kristne forsamlingen på bedehuset.

* Du må gjøre et bevisst valg angående medlemskap i Den norske kirke.

Det første rådet er naturlig nok det viktigste. Som forbundsstyret sier det: Troen på Gud kan ikke løsrives fra det skrift der Han har åpenbart seg og sin vilje.

Ut fra det Den norske kirke sentralt nå er i ferd med å gjennomføre, ville det naturlige for bibeltro indremisjonsmedlemmer våre å si farvel til kirken.

Men så enkelt er det ikke. Noen vil si tvert om, vi må stå fast og påvirke kirken. Tungt vil også de lokale forhold telle. For det er den enkelte menighet som er kirken, det er den som betyr noe lokalt. Ikke hva de bestemmer på et kirkemøte. For den som lever i en menighet der det er bibeltro prester og menighetsråd som står på Bibelens grunn, vil det veivalget videre kunne bli noe helt annet enn for dem som hører til en menighet der liberale krefter styrer.

Vi ser også at i enkelte bygder er det kirken som er det naturlige, og kanskje eneste, samlingspunkt for kristenfolket.

Men vi kan gjøre frivillige innsats i kirkelig sammenheng, uten formelt medlemskap kirken.

Uansett er det to ting som etter vår mening må bestemme veien videre for hver enkelt: Bibelens ord, og en bevisst gjennomtenking av medlemskapet i kirken.

Et vesentlig punkt i Indremisjonsforbundets råd og byggingen av den kristne forsamlingen på bedehuset. Der bør det være regelmessige samlinger med alt det innhold vi kristne trenger for å styrkes i vårt kristenliv.

Vi er klar over at det ikke er så enkelt for mange av våre foreninger. Da vil også vi peke på det samme som Indremisjonsforbundet: Samarbeid.

For å bygge livskraftige forsamlinger, er det nødvendig med mer samarbeid på tvers av bedehusenes lokalområder, og ikke minst med små og store organisasjoner som satser på bedehuset som basis for sitt virke.

Dette er noe vår krets også har tatt opp i flere sammenhenger. For å få noenlunde regelmessig virksomhet, er vi nødt til å få til mer samarbeid enn i dag. Ønsket om å få møte venneflokken og få høre Guds ord forkynt bør være så sterkt at vi kan sette oss i bilen og kjøre litt lenger enn til nærmeste bedehus.

Indremisjonen har sitt arbeid. Men det viktigste er at Guds ord forkynnes rent og riktig. Derfor må vi kunne samarbeid med andre organisasjoner for å opprettholde en regelmessig virksomhet.

Vi ber om at hver enkelt avklarer sitt forhold til Den norske kirke. Ut fra Guds ord, i samtale med sin samvittighet, i samtale med andre gode kristne.

Vi vil til slutt nevne at for dem som velger å gå ut av Den norske kirke, vil ImF Trossamfunn være et godt alternativ. De som ønsker det er velkommen til å ta kontakt med kretsleder/kretsstyret for å samtale om disse tingene.

Leif Harberg   Sigbjørn Sørli  Unni Clausen Stenberg  Hallgeir Holm  Asbjørn Ræstad

Jostein Solbakken   Kjell Bjarte Aarsund    Arild Ove Halås (kretsleder)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *