Kom og sov over hos oss

kretslederenharordet[1]«Misjonsfolket svikter leirstedene våre ved at de nesten aldri overnatter der» -hevder kretsleder Arild Ove Halås i denne artikkelen.

Det skjer mye positivt på leirstedene våre. Både Frænabu og Visthus rustes fortløpende opp og holder god og høy standard. Begge stedene er kjent for å ha god mat og godt vertskap. Mange ulike grupper og personer er gjester hos oss i løpet av et år.

Samtidig sliter vi hele tiden med å få leirstedene våre til å gå med gode overskudd. Hovedgrunnen til dette er at vi har for få gjestedøgn. Vi har svært mange som er innom på enkeltarrangement, kurs, møter o.s.v. Vi har også mange kurs, minnesamvær m.m. på dagtid.

Det er likevel slik at det er overnattingsgjestene som gir leirstedene våre de beste inntektene. Her arbeider vi fortløpende for å få flere gjestedøgn både på Frænabu og Visthus hvor ulike grupper bor på stedet i flere dager.

Det er her våre egne svikter. Det er her misjonsfolket svikter. Med unntak av 55+ på Visthus har ingen arrangement på våre leirsteder hvor misjonsfolket i stort antall kommer og overnatter. Nesten uansett hva vi legger opp til av program så kommer folk bare på kveldstid, er der noen timer og reiser hjem og sover.

Dette gjør det vanskelig å få arrangert gode kristne helgearrangement i egen regi. Vi vet at hvis vi henter inn en taler og sangkrefter til en bibelhelg, og legger opp til program fredag – søndag så få vi i beste fall noen få fastboende. Møter på formiddag/ettermiddag er det nesten ikke vits i å arrangere, for misjonsfolket kommer ikke før det blir kveld.

Jeg vil oppfordre alle som er glade i Visthus og Frænabu til å prioritere en helg i året hvor du rett og slett bor på leirstedet som gjest. Det utgjør mer enn mange kollekter og mange kjøpte lodd. Overnatting er nesten ren netto for våre leirsteder. I tillegg til å støtte økonomisk, vil du også være med å skape et godt miljø.

I februar blir det en flott «Gla’sang helg» på Frænabu med gjester fra både Sverige og Norge. Mye god sang- og musikk.Se egen sak på nettsidene våre.

I palmehelga blir det «God Påske» på Frænabu med besøk av sangevangelistene Hilde Gjengedal og Gudrun Longva, samt konsert med Arne Pareli Pedersen.  To flotte arrangement som er lagt for at vi skal ha fastboende gjester.

Spørsmålet er om misjonsfolket svikter enda en gang?  I fjor var det 3 (!) fastboende på «God Påske».  Eller blir det denne gangen noen av Frænabu sine venner som prioriterer å komme fredag og være til søndag?

Jeg vil oppfordre alle til å sette av en helg pr. år til å bo på et av våre leirsteder. Gjerne flere. Jeg har forståelse for at hvis du bor 10 minutter unna, så er det fristende å reise hjem om kvelden. Men kan du ikke bare en gang pr. år gi den gaven til Frænabu eller Visthus at du kommer, bor – og er med på det som skjer.

Hadde alle som er glade i Frænabu og som bor mindre enn 40 minutters kjøretid unna prioritert å bo på Frænabu en helg pr. år hadde vi hatt kjempestore overskudd i regnskapet vårt.

Det bør egentlig være en lettvint måte å gi penger til misjonen på – å sove i en god seng samt å få servert god mat i godt selskap.

I mange bygder er det forholdsvis lite kristen aktivitet. Derfor ønsker vi jevnlig å arrangere ulike samlinger på leirstedene våre. Men det er nokså frustrerende slik det er nå. Vi henter inn talere, sangere og legger mye arbeid i et godt program. Men likevel er det kun på kveldstid vi kan regne med at folket kommer og deltar.

En eller to helger i året, det bør være et realistisk mål for oss alle.

Arild Ove Halås – kretsleder NRI

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *