Skattefradrag på gaver til NRI

imagesDet viser seg at det fremdeles er litt forvirring omkring hva som må gjøres for at en gave til NRI skal gi skattefradrag.

NRI sin ordinære brukskonto har kontonummer 8220.02.80789. Denne kontoen brukes til vanlige innbetalinger samt til gaver som man IKKE ønsker skattefradrag på.

Når vi sender ut giroer til alle som abonnerer på Indremisjonsnytt med spørsmål om gave til Høstoffer/Våroffer/Sommergave m.m. brukes kontonummer 8220.02.80632. Dersom du da oppgir personnummer får du automatisk skattefradrag på gaver fra kr. 500,- og oppover. Ønsker du skattefradrag på gaver under kr. 500,- må du sende den som enkeltgave (jfr.neste avsnitt).  NÅR DET BRUKES KID-NUMMER PÅ DISSE GIROENE MÅ DISSE BRUKES FOR AT PENGENE DINE SKAL KOMME FREM TIL NRI. Bruker du ikke KID går pengene til ImF.

Ønsker du skattefradrag på enkeltgaver må du også bruke konto 8220.02.80632. Da må du oppgi personnummer og du må oppgi at pengene skal til NRI. Da blir gaven automatisk registrert som skattefri gave.

Vi gjør også oppmerksom på at hvis du har sendt en gave og ikke oppgitt personnummer, KAN denne omgjøres til skattefri gave, men da MÅ det skje før nyttårsaften. Når vi skriver 1. januar 2015 kan ikke gaver fra 2014 endre slik at de gir skattefradrag.

Vi håper dette er oppklarende og takker for alle gaver til NRI.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *