Vellykket Adventfest i NRI

Haldis Reigsta på talerstolen på Frænabu under årets adventsfest

Haldis Reigsta på talerstolen på Frænabu under årets adventsfest

Den årlige adventfesten i NRI var i år for første gang åpen for alle som ville delta.

Tekst Leif Harberg     Foto Jan Inge Nasvik

God og givende adventfest

De rundt 60 som deltok på kretsens adventfest på Frænabu, fikk en koselig og givende kveld, med en Haldis Reigstad som serverte både publiserte og upubliserte dikt.

Tidligere har denne festen vært for innbudte, både ansatte og frivillige i kretsen. Men det var vært vanskelig å fange opp alle frivillige. Dessuten er de mange som dag etter dag ber for arbeidet like viktige frivillige som de som baker, reiser som talere eller tar mange dugnadstak.

Forfatteren Haldis Reigstad var hentet fra Bergen ti sitt første besøk på Frænabu. Hun hadde advent og jul som tema i sin tale, der hun naturlig nok også bød på mange av sine dikt. Som alltid ga hun mye av seg selv til den svært så lydhøre forsamlingen.

Adventfesten skal også være kos, og treff fra alle kanter av kretsen. Så også denne gangen. Da maten ble servert, lot ikke forsamlingen seg be to ganger. Og ikke uten grunn, for det de ansatte på Frænabu serverer, er svært godt. Praten gikk og maten forsvant, det hørtes ut til at folk virkelig koste seg denne kvelden.

Under kaffen ble det både vrient og lødig. Vrient fordi forsamlingen fikk oppgaver de måtte finne ut av, og mange måtte virkelig ta hjernevinningene i bruk for å finne ut av alt.
Lødig ble det også, siden Haldis Reigstad hadde lovet å ta med seg litt av det hun har skrevet, og som aldri har nådd boksidene. Det ble latter og god humring etter som vi fikk være med på skojakt i Roma og klatring i høye trær. Mange tenkte nok også tilbake på egen barndom da hun leste dikt om hvordan advent kan arte seg for ei lita jente.

Reigstad ble behørig takket for besøket, og fikk med seg klippfisk hjem til ektemann Asle. Kretsformann Marit Dahle takket også ansatte for innsatsen gjennom året, både med gode ord og blomster.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *