Aktiv hverdag på Molde Folkehøgskole

molde fhs by nightHer kan du lese siste nytt fra Molde Folkehøgskole

Tekst:  Fung.rektor  Oddvar Sæter jun.  –  Bilde: Molde Fhsk.

Etter en fantastisk sommer er høsten endelig kommet til Molde folkehøgskole
Etter en forrykende god start har elever på Molde folkehøgskole opplevd vakker Romsdalsnatur og mye idrettsglede.

Elever har fått smakt på idrettsbyen Molde med sine fasiliteter mens andre har fått sitt bekjentskap til ekte norsk romsdalsnatur. Elevene setter stor pris på skolens unike beliggenhet i nærhet til fjord og fjell. Elever har fått utfordringer i et spennende miljø både i idrett og friluftsli

Se og veilede er mottoet for skolen. Med gode pedagogiske undervisningsopplegg håper vi at elever har blitt sett og veiledet gjennom ulike aktiviteter så langt i høst. Vi har dyktige lærere som ønsker å gjøre alt for at de skal få et år med ny kunnskap, utvikling, mestring og gode opplevelser.

Vi har ikke bare fokus på det faglige, men også på det sosialpedagogiske. Vi ønsker å formidle gode verdier til elevene, og på morgensamlinger og torsdagsmøtene (“Pit Stop”) har vi så å si hatt fullt oppmøte. Elever har og blitt utfordret på samtaler i faget “tro og tanke”. Her er det gode samtaler rundt viktige spørsmål i livet.

I høst har vi på skolen markert at folkehøgskolen i Norge er 150 år og grunnloven 200 år. Gjennom “Demokratibudstikka”, en stafett i landet mellom 78 folkehøgskoler fikk vi stafettpinnen fra Nordmøre folkehøgskole. Vi hadde besøk av mange elever fra Nordmøre og markerte kvelden i gymsalen på Molde Folkehøgskole med Ottar Befring som hovedtaler.
Friluftsliv- Backpacking fikk utfordringen med å levere stafettpinnen videre til Sunnmøre folkehøgskole. På sjøen, med skolens RIB båt “fløy” de ut fjorden med pinnen i hånden og overleverte den like utenfor Ålesund by.

Venner for livet! Jeg tror at et år på folkehøgskolen er et minne for livet der “tro, håp og kjærlighet” er viktig.Vi som ansatte er heldige som får muligheten til å være med på å formidle disse ordene.  “Tro , håp og kjærlighet. Og størst av dem er kjærligheten.”

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *