Siste nytt fra Høgtun Folkehøgskole

Elever fra Høgtun på tur sist skoleår

Elever fra Høgtun på tur sist skoleår

 Skoleåret er godt i gang på Høgtun, denne uka var de på tur til Frænabu.

I skrivende stund sitter jeg på Frænabu Misjonssenter, omgitt av latter og skrål, kaffelukt og leirstemning. Det er andre uka på Høgtun, vi er på bli-kjent-tur, men en skulle tro de har kjent hverandre i månedsvis. På åpningsdagen for 10 dager siden dirret lufta av spenning, nå er de allerede blitt svært husvarme. Hva er det som skjer når mange 19-åringer fra ulike landsdeler, kulturer og bakgrunner stues sammen på et internat og skal gå folkehøgskole?

Høgtun – det beste året, er vårt motto. Og hver avslutningstur i mai opplever vi det samme; elever uttrykker at året har vært nettopp det, det beste året i sitt liv. Et år som har vært livsforvandlende. De har vokst sosialt, de har fått mer tro på seg selv, de har fått livsviktig lærdom – hvordan ha det bra med seg selv og andre. De har fått en ny start, blanke ark og fargestifter til. I friheten de opplever å ha på folkehøgskolen, tør de tegne nye streker, de finner nye farger de kan farge livet med. Nye egenskaper kommer fram, og ny kurs stakes ut. I trygge rammer i et støttende miljø, er det mange som våger å bevege seg ut av sin egen komfortsone. Der opplever de mestring, overraskelse over egne evner og beundring av hverandre. Og mange får et møte med kristne ungdommer for første gang.

Vi ansatte opplever at norske 19-åringer har mye kjærlighet, varme, usikkerhet, selvsikkerhet, initiativ, energi og mot. Høgtun er vår fantastiske arbeidsplass, og vi gleder oss til å se årets elevflokk vokse og blomstre igjennom året.

Julie Weyde
administrasjonssekretær
Høgtun Folkehøgskole

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *