Siste nytt fra kretsstyret

Marit Røykenes Dahle fortsetter som styreleder for kretsstyret

Marit Røykenes Dahle fortsetter som styreleder for kretsstyret

Kretsstyret konstituerte seg på sitt møte onsdag 11. juni. Marit Røykenes Dahle fortsetter som styreleder.

Det nye kretsstyret består nå av Marit Røykenes Dahle (Skåla – styreleder), Sigbjørn Sørli (Måndalen – nestleder), Leif Harberg (Kristiansund), Terje Henden (Averøya), Unni Clausen Stenberg (Averøya), Kjell Bjarte Aarsund (Molde) og Audun Sæbø (Aspøya/Tingvoll – kretsstyrets representant til BUR).  Asbjørn Ræstad (Midsund) er første vara og Olav Jan Bø Demdal (Innfjorden) er andre vara.

Kretsstyret gikk igjennom ulike referat og skriv og evaluerte kretsmøtet på Høgtun. Styret er takknemlige for en god årsmøtehelg.

Styret brukte mye tid på å drøfte NRI sin vei videre. Hvordan forkynnertjenesten skal være videre, den stramme økonomien og de mange utfordringer vi står ovenfor hvis vi skal klare å opprettholde indremisonsarbeidet videre. Kretsstyret vil invitere med seg de ansatte og BUR til en arbeidsweekend på Visthus i oktober for å utarbeide en konkret handlingsplan/satsinsplan for blant annet økonomi, forkynnertjenesten og barne- og ungdomsarbeidet.

Vi er takknemlige for alle som husker styret og de ansatte i NRI i forbønn og omtanke!

2 replies
  1. Konrad Frøystad
    Konrad Frøystad says:

    Jeg synest det er veldig beklagelig at det ikke er en mann i kretsstyret som kan gå inn som formann. Dette har vært en praksis i alle år og tidligere stod det også i lovene. Jeg vet ikke om det gjør det fortsatt. Jeg mener også at det er bibelsk.
    Det skulle ikke være så vanskelig å finne en mann som styreleder, når det er 5 mann og 2 kvinner i styret.
    Konrad

    Svar
    • Arild Ove Halås
      Arild Ove Halås says:

      Hei Konrad! Lovene til NRI ble enstemmig vedtatt i 2008 og åpner for at styret kan bestå av 7 kvinner – og dermed åpner lovene selvsagt også for en kvinne osm styreleder. Lovene plasserer samtidig det åndelig tilsynet for kretsen på kretslederen i samråd med kretsstyret og ImF sitt hyrderåd. Slik ivaretar lovene prinsippet om at hyrde- og læreansvaret for kretsen utøves av en mann.
      Det er etter min mening ellers vanskelig å se at vervet som leder av kretsstyret i NRI er et samme verv som NT taler om i denne sammenhengen, som er tekster om den lokale tilsynsmann i den lokale menighet. Arild Ove

      Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *