Neste nummer av Indremisjonsnytt

Indremisjonsnytt_nr.7.inddLes det siste nummeret av kretsbladet her.

Indremisjonsnytt_nr.8

2 replies
 1. Konrad Frøystad
  Konrad Frøystad says:

  Kjære Indremisjonsvenner.
  Jeg må få lov å gi uttrykk for at jeg f.t. er meget bekymret for Nordmøre og Romsdal Indremisjon. Etter det jeg har fått med meg skal Visthus utbygges for ca 1 mll. kroner og dette er det ønske om at skal skje på denne siden av året. Samtidig skriver kretslederen at kretsen har et underskudd på ca 500.000,-. Jeg kan ikke dy meg fra og spørre. Hvordan tenker dere dette. Jeg føler at den økonomiske styringen er helt ute av kontroll. Utbygging til 1.mill. kr er en stor uttbygging, og etter mitt syn burde dette forelegges årsmøtet. Jeg kan ikke huske at det er gjort. Har virkelig styret godkjent denne innsamlingen. Jeg håper noen kan svare meg
  Mailadr. kon.froystad@gmail.com
  Konrad

  Svar
  • Arild Ove Halås
   Arild Ove Halås says:

   Hei!

   Dette gjelder to ulike saker. Arbeidet med å få nye sanitæranlegg på Visthus er helt nødvendig for å sikre en fremtidig drift av stedet. Samtidig har ikke Visthus driftsgrunnlag til å ta opp lån, og arbeidet med dette vil derfor bli finansiert av innsamlede midler. Så langt har vi fått inn ca. 500 000,- og dette er midler vi ellers ikke hadde fått til den daglige misjonsdriften. Her vil innsamling og fremdrift gå hånd i hånd, selvsagt godkjent av kretsstyret. Så lenge det ikke skal tas opp lån har dette blitt vurdert som en sak som ikke trenger å legges frem for årsmøtet.

   Kretsens økonomi har vært stram i mange år. Samtidig er vi i år i langt bedre rute enn de siste årene, og styret arbeider fortløpende med misjonsøkonomien og grep som må gjøres for å bedre denne. Kretsmøtet ga oss ca. 200 000,- i ny fast givertjeneste og fra 1. mars ble bemanningen i NRI redusert med 60 %. Det er mange momenter som griper inn i hverandre her og som ligger bak kretsstyrets vurderinger til enhver tid. Men jeg er sterkt uenig i påstanden om at kretsens økonomiske styring er helt ute av kontroll. Men det som er bekymringsfullt er at de jevne inntektene fra gaver og foreningene våre står i ro og sakte reduseres.

   Desverre viser et seg også at så¨lenge NRI har penger på fond påvirker det inntektene negativt.

   Arild Ove Halås

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *