Tårnagentleir

Tårnagent no 347 agenter inntok Visthus da årets Tårnagentleir ble arrangert.

Tekst  Søndagsskolekonsulent Kari Mette Bull Sylte – foto: Tobias J. Trondsen

”Agenter på plass?”, sier lederen. ”Agenter tilstede”, runger det samstemt av 47 leirdeltakere i peisestua på Visthus. Årets tårnagentleir er i gang.

Leiren har gjennom flere år vært et samarbeid mellom NRI og Søndagsskolen, Romsdal Krets. Randi Marie Solbakken, tidligere søndagsskolekonsulent i kretsen, laget konseptet for flere år siden. Ideene har blitt ført videre av arvtakere. Agentideen fenger 2-4 klassinger, det er tydelig. Her snakker vi om å lete etter spor, løse oppdrag og granske kildemateriellet når bibeltimene er i gang.

Margareth Fonn og sønnen Laurits hadde ansvar for tårnagent spesial og briefing, altså bibeltimene. Her fikk deltakerne grundig kjennskap til flere personer i bibelen. Siste samling handlet om at Jesus er treet og vi er grenene. Ungene fikk sette grener på en tom stamme. Hvis vi holder oss nær stammen, Jesus, vil det gi god frukt, fortalte Margareth.

TV tro innslaget med Laurits var populært. Gjennom en gammel tv-skjerm fikk deltakerne repetisjonsspørsmål av en artig skrue med store briller. Jammen hadde de fått mye med seg! Å være på leir alene for første gang er jo en bragd i seg selv.

Spesielt for denne leiren var at vi fikk besøk av to agenter. Agnethe Agent fra Molde lærte oss hva det vil si å være agent, mens Agent 007 fortalte om agentens viktigste våpen, hjernen, hjertet og god kontakt med kommandosentralen (bibelen og Gud).

Øynene er store og sinnet er åpent når en er mellom 7-9 år. Kunnskap suges inn og alle er med på det som skjer, enten det handler om sporløp, hermebønn eller rappellering fra verandaen. At nesten 20 stk var på scena som forsangere og viste bevegelser på siste samling sier noe om engasjementet.

Med ekteparene Kjellrun og Kjell Hatlen og Oddveig og Kornelius Gustad som både laget god og varm mat, og god og varm stemning, ble Visthus et flott sted å være denne helga.

Tusen takk for fine dager både til leirdeltakere og medhjelpere!

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *