Nytt fra Molde Friskole

Tilbygget reiser seg og vil gi en god avlastning på plassbehovet ved skolen. "Skolebussen" vi leier står midt i bildet.

Tilbygget reiser seg og vil gi en god avlastning på plassbehovet ved skolen. «Skolebussen» vi leier står midt i bildet.

Det har vært en god og travel skolestart ved Molde Friskole.

Som tidligere meldt ble det hele 50 elever som startet ved skolen i august. 19 på ungdomstrinnet og 31 på barnetrinnet.

Det har vært en travel skolestart for rektor Jeanette Vesetvik og hennes stab, det er mange ting som må på plass og som må gå seg til når man starter opp men en ny skole. Selv om skolen i år er 10 år var det i praksis en helt ny skole som startet opp i august, ikke minst på grunn av starten av barnetrinnet og den omfattende fornyelsen av ungdomsskoledriften som er gjennomført siste året.

Vi har vært svært heldige og fått et godt og entusiastisk personale som også har god og høy faglig kompetanse.

De 50 elevene gjør også at skolens økonomi er bedre enn tidligere. Det har vært nødvendig med mange store innkjøp i forbindelse med skolestarten. Vi gleder oss særlig over det gode samarbeidet med Bjørset Vel om utviklingen av friområdet Ole Mathias Plassen hvor skolen har kjøpt inn diverse lekeapparat.

I disse dager er også påbygget i ferd med å reise seg og vil være innflyttingsklart i løpet av oktober. Da har skolen 70 m2 ekstra areal fordelt på et klasserom og et grupperom. Byggassistanse AS på Eide står for byggearbeidet. Denne uka ble bygget bordkledd utvendig.

Vi har en del elever som er innmeldt ved skolen på grunn av at de får tilbud om trygg og sikker skoleskyss. Dette gjøres gjennom at frivillige sjåfører kjører en 9 seter bil (som vi foreløpig leier fra ELMO – står midt i bildet) morgen og ettermiddag og henter/bringer. Kjøretiden er en time hver gang, og 21 barn blir på denne måten fraktet trygt til og fra skolen. De ekstra elevene dette gir oss er svært viktige, både for skolemiljøet og for skolens økonomi.

MEN – vi trenger fremdeles 2-3 personer som kan ta på seg en times kjøring i uka – ER DET NOEN SOM KAN HJELPE OSS?

Ellers kan du følge livet ved skolen på www.moldefriskole.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *