Kulturkveld med Dag Lindebjerg

Kulturkveld med Lindebjerg_0494xKystentusiast og NRK-profil Dag Lindebjerg skuffet ikke de rundt 80 som hadde møtt frem til Kulturkveld på Frænabu 12. september.

Vi hadde nok håpet på flere fremmøtte, men de som kom fikk en innholdsrik kveld. Etter det tradisjonelle åresalget (denne gangen med en høyst utradisjonell auksjonsvri) og kveldsandakt fikk Dag Lindebjerg ordet.

I vel 80 minutter fengslet han forsamlingen med sine mange fortellinger med utgangspunkt i den norske kystkulturen og sine mange tv-programmer. Lindebjerg har en fri og munter måte å formidle budskapet sitt på. Han var innom båtbyggertradisjoner både i dag og i vikingetiden, fyrhistorien vår, deler av fiskehistorien og da særlig torske og sildefisket og historien til flere fiskevær på kysten. Når du har gått i 7 knops fart langs hele Norskekysten fra Kirkenes til Stømstad har du selvsagt også svært mange opplevelser å formidle.

Han tok oss også med på Kålmulefiske i Atlanterhavet og til Vesterhavsøyene, som er tema for hans siste tv-serie som nå går på NRK på søndager.

De mange tv-programmene som Lindebjerg har laget gjennom årene finner du på www.nrk.no sin nett-tv funksjon.

Kvelden ble som vanlig avsluttet med kveldskaffe i matsalen.

Vi takker Lindebjerg for et svært hyggelig besøk. Neste Kulturkveld på Frænabu er ikke fastsatt, men vi har flere spørsmål ute til spennende gjester, så får vi se når og hvem det blir.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *