Kongens sølv til Sigmund Måseide

Sigmund Måseide fikk overlevert H.M. Kongens Fortjenstmedalje i sølv fredag 26. november.

(Start bildefremvisningen og klikk på den hvite firkanten nederst til venstre for å få frem billedtekster)

Under en festsammenkomst på Høgtun Folkehøgskole fredag 26. november fikk Sigmund Måseide overrakt H.M. Kongens fortjenstmedalje i sølv. Det var ordfører i Gjemnes kommune, Knut Sjømæling som sto for overrekkelsen.

Måseide får utmerkelsen for sin særdeles store innsats både i folkehøgskolen og i det frivillige misjonsarbeidet, særlig knyttet til Indremisjonsforbundet.  Han var en sentral person under oppbyggingen av det kristne barne- og  ungdomsarbeidet i Sunnmøre Indremisjon på 1960 tallet. Blant annet ble de mange leirene på leirstedet ”Brusdalsheimen” løftet frem. Senere har Måseide vært svært aktiv i indremisjonsarbeidet på Nordmøre, både lokalt i Torvikbukt og Gjemnes, men også på leirstedet Maihaugen.

I 1973 kom Måseide sammen med kona Liv og familien til Høgtun Folkehøgskole, og har fikk han en arbeidsdag på nærmere 35 år som lærer og inspektør. Måseide har vært en stor og dyktig pedagog med en klar visjon om at elevene skulle få god utdanning og opplysning. Samtidig har han levd og virket etter et av mottoene for den kristne folkehøgskolen, ”at hjertene må bli glade ved evangeliet om Jesus”. Hans evne til å formidle evangeliet kreativt og oppfinnsomt ble løftet frem av flere. Forsamlingsleder i Bergens Indremisjon, Gunnar Ferstad oppsummerte det slik på videohilsen fra Bergen, ”det endte alltid ved korset fot, med oppfordring til å følge Jesus selv om det krever mot”.

Sigmund Måseide er ellers kjent for sin særdeles oppfinnsomme og kreative humor. Latteren satt svært løst når festlyden fikk høre om ulike olympiske aktiviteter, den olympiske (s)ild, isbaderklubben ”Hakkende tann”, det årlige ”rektor Tormod Reitens minnebad i oktober” m.m. Videohilsen fra president Putin fikk også frem latteren i forsamlingen.

Flere hadde ordet for å hilse til Måseide, deriblant generalsekretær i Normisjon Rolf Kjøde og generalsekretær i Indremisjonsforbundet Erik Furnes og tidligere rektor ved Høgtun, Tormod Reiten.

Det er de fire sunnmøringene og Måseide sine ”leirgutter” Rolf Kjøde, Erik Furnes, Gunnar Ferstad og Ståle Tønnessen (initiativtaker) som sammen med rektor Edgar Fredriksen og kretsleder i Nordmøre og Romsdal Indremisjon Arild Ove Halås står bak søknaden til kongen.

Nåværende rektor ved Høgun, Edgar Fredriksen ledet festen og rundt 70 personer av slekt, venner og medarbeidere fikk være med.

En velfortjent utmerkelse til en person som har betydd svært mye for svært mange mennesker.

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *