Rektor Edgar Fredriksen på Høgtun har ordet

Edgar er ikke bare rektor på Høgtun, han er også leder for Norges Kristelige Folkehøgskoleråd…hør hans tanker om temaet «VEILETE»

VEILETE

Nei, det er ikke en tyrkleif. Jeg har nettopp lest en bok om det å være verdsettende i våre lederroller. En god leder skal støtte, bære,lose, inspirere og veilete. Også i folkehøgskolen må vi lete etter den beste utviklingsveien sammen med eiere, styret og ansatte på skolen. For å nå nye mål og fornyelse i vårt arbeide er ros og oppmuntring veldig viktig.  Å være tydelig i vår verdsettelse av hverandre gjør noe godt med oss, og målene blir lettere å nå.

Derfor gleder jeg meg ekstra over den nye satsingen den kristne folkehøgskolebevegelsen (NKF) har satt igang dette året. Bevisstgjøre skolene på sitt kristne verdigrunnlag. Sammen må vi lete etter nye veier for å kommunisere det kristne budskapet med våre elever. Det er viktig at våre vitnesbyrd når elevene ikke bare på morgensamlinger, i fellesfag og på frivillige møter om kveldene. Det må gjennomsyre alt det vi holder på med.

Vi danner og gir elevene folkeopplysning gjennom hele dagen. Mye av det vi holder på med foregår utendørs. Ikke minst på alle de fjellturene vi har for tiden. Å sitte på en fjelltopp og snakke om de store og små ting i livet er utrolig flott. Å være undrende og spørrende samme med unge mennesker, skaper en god dannelsereise sammen.

I etterkant av påske er det en ekstra god tanke at Jesus Kristus har åpnet veien og gått foran oss, han har åpnet veien fra død til liv gjennom sin oppstandelse!

Det passer fint å avslutte med siste vers av Deg være ære;

Frykt ikke mere! Evig er han med.

Troens øye ser det: Han gir liv og fred.

Kristi navn er ære, seier er hans vei ,

evig skal han regjere, aldri frykter jeg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *