Siste nytt fra Høgtun

Lærer Morten sjekker rådyrlår laget i kokegrop. En delikatesse.

Inspektør Einar Hals oppdaterer oss på livet ved Høgtun Folkehøgskole…

Om fire år feirer Høgtun 100 år. Men det er en sprek 100-åring som i august tok i mot 104 spente elever. Det var da 4. år på rad med over 100 elever på Høgtun. Aller helst vil vi ha 110 elever. Det er med spenning vi nå – 1. februar – starter opptaket til neste skoleår. Vi sendte i år ut 106 tilbud om plass 1. februar mot 111 i fjor.

Vi har sju hovedlinjer (basislinjer). Nytt av året er linja «Friluftsliv catch nature». Det er en variert friluftslinje med mye vekt på matlaging og fangst, fiske og jakt. Linja har sin egen plass oppe i skogen med flotte fasiliteter (bålplass, benker og bord, en gamme, flott utsikt..).

Nå i uke 5 var catch (som vi kaller linja i dagligtale) på fisketur sammen med Viktor Fredriksen som vanligvis jobber på kjøkkenet som kokk.

Linjelærer Morten ble i uke fire pappa for andre gang, og var derfor hjemme. Viktor er gammel sjømann, og ikke vond å be om å vikariere.

Klassen reiste ut med båt torsdag og satte to liner, tre garn og ei krabbeteine. Til agn på lina bruke de oppskåret sild. Ett av de tre garnene var sildegarn, med mindre masker enn de to andre. Fredag morgen tok de båten ut igjen for å ta opp igjen det de satte ned, for å se om det ble fangst. Etter de tre første krokene fikk vi opp en steinbit på anslagsvis 6-7 kg. I tillegg kom en diger rugg av en torsk på 8-10 kg over ripa! På den tredje kroken var det en litt mindre torsk. Fisk etter fisk ble dratt opp av sjøen. I garnene var det mye krabber, litt torsk, pigghå, lyr og lange. I sildegarnet var det fullt av sild!

Etterpå stekte vi torskefilet med løk, stekte poteter og salat til hovedrett, og varme bær med vaniljesaus til dessert. Kjempegodt!

Linjetilbudet neste skoleår er det samme som i år: I tillegg til «catch» har vi linjene: Friluftsliv-topp 30, Friluftsliv – allround, H2O, Idrett Puls, Idrett Ballsport og Multikunst. Vi har også plusslinjene Musikk, Dykking, Klatring, Foto, Langrenn, Telemark og Internasjonal.

Neste åpne arrangement på Høgtun er Kulturkveld 6. mars klokka 18:00 med Harald Stanghelle.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *