Vi tegner og vi maler

Harald Skotheimsvik var instruktør og kursleder

Tegne- og malekurset ble en suksess og deltakerene var svært fornøyde med helga.

Tekst og bilder Jan Inge Nasvik

31.januar til og med 2.februar ble det arragert malerkurs på Frænabu.

Det var Harald Skotheimsvik som var instruktør og kursleder.

Da han lanserte tilbudet før jul, var han svært spent på hvor mange som ville melde seg på kurset, men responsen viste seg å være svært bra.

I tillegg til de 15 personene som fikk plass, var det flere som kom på venteliste.

Torsdag ettermiddag ankom kursdeltakerne bærende på staffeli og kofferter med malerutstyr. Undertegnede var hyret inn som hjelpesmann til praktiske oppgave og økonomi. Jeg skulle også selge malerartikkler til de som behøvde det.

Den styre møtesalen var ryddet på forhånd, og bord og stol til 15 personer var satt utover gulvet. Etter en god posjon kveldsmat, rigget deltakerne seg til. Harald ønsket velkommen, og orienterte om kurset. – Så satte kursdeltakerne i gang med liv og lyst.

Det som jeg merket meg straks, var den gleden,  forventningen og det gode humøret alle hadde. De fleste kjente hverandre fra før, og de som ikke gjorde det, ble fort kjent.

De aller fleste hadde malt en del tidligere, men jeg hørte også at enkelte ikke hadde malt på mange år. Noen var nybegynnere. ERn av disse var Reidun Åndal, sjefen på Frænabu. Hun hadde gledet seg til kurset, og etter kort tid hadde hun fått grepet på det, og kommet godt i gang med maleriet sitt.

Fredag startet vi med frokost kl 08.30 og malte frem til kl 19.00 på kvelden, bare avbrutt av lunchpakke og middag. Selv om det var lange økter, var det ingen som klaget, heller tvert imot. Harald Skotheimsvik gikk hele tiden omkring og ga gode råd. Av og til tok han over penselen og instruerte og «rettet opp» vanskelige detaljer. Den enkelte deltaker stakk også en tur over til de andre, for å se og lære av hverandre.

Fredag kveld  hadde vi besøk av Liv og Sigmund Måseide, som hadde kulturkåseri og sang. Det ble virkelig en hyggekveld.

Lørdag var siste malerdag som også måtte nyttes godt. Kurset ble avsluttet med evaluering av den enkeltes bilder. De fleste hadde malt 2 eller 3 bilder.

Det var en god og til dels løsloppen stemning gjennom kurset. To av mannfolkene utmerket seg med å terge godlynt på hverandre og fortelle artige stubber. Disse to sammen med Reidun, ble valgt til arrangements-komite for neste malerkurs, for alle var enige om at det måtte bli nytt kurs til høsten.

Harald Skotheimsvik fikk takk og mange god-ord for gjennomføringen av malerkurset

Etter evaluering og kaffe, tok vi farvel med hverandre og dro hver til vårt.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *