Bibelhelg med komplikasjoner

Tornes bedehus

Alt går ikke på skinner – selv ikke når man skal arrangere Bibelhelg. Les mer om en vellykket problemhelg på Tornes.

Konrad Frøystad – leder for Tornes Indremisjon har sendt oss denne rapporten etter en noe spesiell bibelhelg. Et eksempel til etterfølgelse – avlys ikke møtene uten at det virkelig er nødvendig.

Helga 1.-2.des. var det planlagt bibelhelg på Tornes, og alt låg til rette for ei fin helg.

Taler var på plass, sangere var på plass og vi hadde forberedt oss godt. Alt var forberedt i bønn. Men så begynte det å skje saker og ting. Fredag føremiddag fikk jeg telefon fra kontoret der jeg fikk beskjed om at taleren, Arild Ove Halås falt ut p.g.a. sjukdom, så lørdag måtte avlyses, men på adventfesten på søndag skulle Jan Inge Nasvi komme.

Undertegnede hadde det litt travelt på fredag, men da jeg kom hjem ut på ettermiddagen, tenkte jeg at vi kan ikke avlyse møtene på lørdag uten at vi har prøvd å få tak i noen nye. Telefonen ble tatt i bruk og etter 2 telefoner var første møtet på lørdag sikret. Bjørn Nerland stod på Rema og holdt på å proviantere på vei til hytta i Vikan. Etter en kort konferanse med Torgunn, var svaret ja. Neste telefonen gikk til Elnesvågen. Oddbjørn Pedersen svarte ja til å ta det 2.møtet på lørdag, selv om han hadde sete på møte på Molde en stor del av dagen.

Vi hadde en fin lørdag der Guds ånd var blant oss og talte til oss. Bjørn talte fra Bergprekenen og tok for seg saligprisningene, der han tok oss med inni de forskjellige uttrykk og hva de betydde. En fin time.

Oddbjørn tok for seg Bartimeus og Sakkeus. Den fattige og den rike. Begge var like for Jesus. Den blinde og den seende. Begge møtte Jesus og det ble en forandring i deres liv. Begge hadde bruk for Jesus og Jesus tok i mot de.

Så kom søndagen. Jan Inge ringte på lørdag og sa at han var opptatt i Kristiansund, men Hans Kleven kom på festen.

Men tidlig søndag morgen fikk jeg en ny telefon. Atlanterhavskameratene kunne ikke komme for lederen var blitt sjuk. Så var det igjen å kaste seg over telefonen og denne gange var det Astrid og Gunnar Holt som fekk spørsmålet. Svaret var ja. Vi fikk lytte til fin og god sang.

Hans Kleven talte om «Frelsens mysterium» En god og gripende tale der vi fikk se litt inni frelsen mysterium.

Det er godt og ha gode venner og villige Guds tjenere som er villig å stille opp når det kniper om. Takk kjære venner for at dere stillte opp og var med og gjorde helgen til en fin og god bibelhelg.

Må Herren velsigne dere rikelig igjen.

Det var godt oppmøte og gode medarbeidere gjorde at det ble en fin inngang til adventtiden.

Ha en fin adventtid

Konrad

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *