Han kommer en av dagene…

Bare et teoretisk ledd i trosbekjennelsen, eller levende hverdagsforventning?

Det siste Jesus sier i Bibelen er ordene «Ja, jeg kommer snart». I den kristne tro er forventingen om Jesu gjenkomst en sentral del. Hver gang vi bekjenner vår apostoliske tro, løfter vi frem forventingen om at Jesus skal komme igjen for å dømme levende og døde.

De første kristne hadde en sterk forventning om at Jesus skulle komme snart. De ventet hans gjenkomst i sin egen levetid.  Denne forventningen preget deres liv slik at de var frimodige vitner om sin Frelser hver eneste dag, selv om mange måtte betale en høy pris for sitt vitnesbyrd.

Mitt inntrykk er at mange kristne i Norge anno 2012 har liten, ja kanskje ingen forventning om Jesu gjenkomst. Det er et ledd i trosbekjennelsen, men det er ikke noe som preger hverdagen.

Undersøkelser viser at kristne (både enkeltpersoner og menigheter) som har et tydelig fokus på Jesu gjenkomst både har større nød for andres frelse, større misjonsiver og større giverglede enn de som sjelden fokuserer på denne del av den kristne tro. Er en av grunnene til at evangeliet nesten står på stedet hvil i Norge at vi har glemt Jesu løfte om at han snart kommer tilbake? I andre deler av verden går evangeliet frem med stormskritt, båret frem av mennesker som venter sin Frelser en av dagene.

En eldre dame avsluttet en gang en samtale med disse ordene: «Han kommer snart, han kommer en av dagene». I denne forventningen levde hun sitt liv, og hennes hverdag ble preget av dette. Venter du Jesus en av dagene, er det ikke så lett å utsette alle ting til i morgen.

Mange av de eldre jeg møter i våre bedehus forteller at det tidligere var langt mer vanlig å forkynne om Jesu gjenkomst enn det er i dag. Hvorfor er det slik?

I noen miljø (både i bedehus og karismatiske frimenigheter) har det blitt et nesten usunt fokus på alle detaljene rundt Jesu gjenkomst. Ulike skjema skal forklare alle detaljer ned til minste detalj. Jeg tror at dette har skremt mange forkynnere fra å gå inn i dette viktige temaet når de går på talerstolen.

Jeg vil oppfordre våre forkynnere til å løfte frem dette budskapet. Forkynn først og fremst hovedsaken, «han kommer en av dagene».  I bibeltimer m.m. skal vi også undervise også om detaljene, i stor respekt for de ulike syn som finnes om denne del av teologien. Men i vanlige kristne møter trenger vi først og fremst å bli minnet om at tiden er kort, Jesus vil holde ord og komme snart.

Ingen kjenner dag og time når Herren kommer tilbake. Ingen kjenner heller dag og time for når Han kommer for å hente den enkelte av oss. Vi har tiden her og nå, og vet ingenting om hva som venter oss i fremtiden.

Han kommer snart, han kommer en av dagene!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *