Jødehat i Norge

Tyske soldater henretter jødiske fanger i konsentrasjonsleiren Buckenwald. 40 % av Norges befolkning anno 2012 mener at Israel sin politikk mot palestinerne er like ille som nazistenes jødeutryddelser i Holocaust

Holocaust-senteret sin store undersøkelse om nordmenns tanker om jødene er skremmende og rystende lesning.

Undersøkelsen som blir lagt frem i disse dager  har blitt gjennomført i perioden august 2010 – mai 2012 på oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD),  Utenriksdepartementet og Justisdepartementet. Det er TNS-Gallup (kjent for oss i ImF fra den store bedehus-undersøkelsen») som har samlet inn dataene.

Du kan selv lese raporten her:

http://www.hlsenteret.no/aktuelt/2012/antisemittismerapport

Rapporten viser at selv om jødehat og antisemitisme ikke er større i Norge enn i mange andre europeiske land, så er det noen tendenser som gjør at jeg skjemmes av å være norsk. Vi klipper følgende fra lederartikkelen i avisa Dagen 30. mai:

Hele 19 prosent av de spurte støtter påstanden «verdens jøder arbeider i det
skjulte for å fremme jødiske interesser». Enda flere, nærmere bestemt 26
prosent, mener det er riktig at «jøder ser på seg selv som bedre enn andre».

Nesten to av tre nordmenn støtter utsagnet «jeg er skuffet over måten jødene, med sin spesielle historie, behandler palestinerne», og 38 prosent likestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene under andre verdenskrig.

Tenk det. Nesten fire av ti nordmenn mener altså – på ramme alvor må vi formode – at palestinerne nå utsettes for like forferdelige lidelser som jødene ble under krigen.
Da må vi få lov å spørre:
– Hvor er krøttervognene fullstappet med palestinere på vei til utryddelsesleirer?
– Hvor er gasskamrene og kremasjonsovnene der palestinerne ender sine liv i et systematisert og industrielt massemord?
– Hvor er de seks millioner palestinske gravene, inkludert halvannen millioner drepte barn?

Som kristne er det viktig at vi er oss bevist på hva vi tenker og mener om alle etniske menneskegrupper. Vi skal ikke stempel noen kollektivt og negativt, enten det er jøder, muslimer eller andre. Men jødene har en helt særlig historie som gjør at vi som kristne må taler deres sak både i ord og handling. Vi vet også at jødene har en helt spesiell plass i Guds hjerte og i Guds fremtidsplan med verden.

Ikke at alt staten Israel gjør er rett og riktig, og vi som kristne trenger ikke forsvare alle ting som skjer i Midt-Østen konflikten. Samtidig er den fremstilling som blir gitt i norske media ikke alltid like riktig.

Venstre-siden i norsk politikk, særlig Arbeiderpartiet og Sosialistis Venstreparti har utviklet et nesten fanatisk tunellsyn i forhold til Israel. I alle årets 1. mai tog hadde samtlige paroler som handlet om utenrikspolitikk kun ett budskap, «boikott Israel». Ikke et ord om f.eks. situasjonen i Syria eller Nord-Korea. Det er vel ikke utenkelig at denne sterke (og delvis usaklige) Israels-kritikken også nører opp under en negativ holding til jødene som folk og enkeltpersoner.

Desverre er det stadig flere vitnesbyrd om at jøder velger å forlate Norge på grunn av mobbing og trakasering. I dag er det kun noen få tusen jøder som bor i Norge.

Les lederartikkelen i Dagen her:

http://dagen.no//Meninger//Leder/tabid/250/Default.aspx?ModuleId=77043&articleView=true

Les intervju med Jo Benkow, tidligere stortingspresident og selv jøde her:

http://dagen.no//Nyheter//Innenriks/tabid/248/Default.aspx?ModuleId=77055&articleView=true
 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *