Oppmuntrende kretsmøte

http://bildegalleri.nri-imf.no/#97

Så er Kretsmøtet 2012 på Molde Folkehøgskole blitt historie. Vi tar med oss mange gode minner og har fått ny inspirasjon.

(klikk på den lille firkanten i bilderammen så får du bildene i full størrelse – med tekst)

Det er alltid med en viss spenning vi inviterer til NRI sin største og viktigste samling. Vil folk komme, vil folk trives, vil samlingene gi inspirasjon og nytt mot? I år kan vi stort sett svare JA på alle disse tre spørsmålene.

Etter at vi de to siste årene har hatt kretsmøtet på Høgtun var vi i år tilbake på Molde Folkehøgskole. Her ble vi tatt godt i mot og godt ivaretatt av rektor Helge Kjøll jr. og hans medarbeidere.

Når det gjelder de tørre fakta angående fremmøte ser de slik ut:

  • Bibeltimen lørdag formiddag   150 personer  (142 i fjor)
  • Forhandlingsmøtet   109 utsendinger  (112 i fjor)
  • Misjonskvelden lørdag  215 personer   (250 i fjor)
  • «Han er min sang og min glede»  110 personer   (160 i fjor)
  • Storsamlingen søndag  230 personer  (240 i fjor)
  • Generasjonsfesten   215 personer  (160 i fjor)

I kollekter kom det i år inn kr. 71 444,-   (mot 56 156,-  i fjor).

Mange benyttet anledningen til å se både det nye internatet på Molde Folkehøgskole og bygget til Romsdal Ungdomsskole.

Forhandlingsmøtet i år var ikke preget av større saker/avgjørelser som skapte debatt. Delegatene ble delt inn i grupper for å gi svar på ulike spørsmål fra kretsstyret – vi skal komme tilbake til disse etterhvert. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på denne måten å ha samtale om arbeidet på.

Vi kommer også tilbake med informasjon om valg m.m.

I år hadde vi ikke lyktes å få tak i «eksterne» sangkrefter, men det la på ingen måte noen demper på samlingene. NRI-koret deltok som vanlig på kretsmøtet med flott og inspirerende sang. Dette var siste gang Harald Myklebust dirigerte koret etter å ha ledet det fra oppstarten i 2007. Audun Sæbø skal dirigere koret i en overgangsperiode mens vi arbeider med ny dirigent.

Forsangerteamet under ledelse av Rigmor Welle Hatlen og Knut Magne Aas var med og ledet sangen i alle møtene. De sang også flere sanger selv til glede og inspiasjon. Dette temaet skal senere i sommer delta som forsangere en uke på bibelcampen på Lyngdal.

Lørdag kveld ledet kretsformann Johannes Finset «Misjonskvelden». Her sang  våre nye, frivillige sangevangelister, Tone og Lars Olav Leithaug i tillegg til forsangerteamet og NRI-koret.

Tone og Lars Olav Leithaug ledet senere på kvelden «Han er min sang og min glede» sammen med Inger Lise og Asmund Smenes. De ledet oss gjennom mange av de «gode gamle bedehussangene» og sjelden har vi hørt så kraftig og god allsang. I denne avdelingen var det også mini-konsert med NRI-koret.

Rektor ved bibelskolen på Bildøy, Roald Kvam var årets hovedtaler. Han fikk gi svært mye i sin forkynnelse, og vi ble utfordret sterkt på vårt forhold til Jesus. «Er det vel med din sjel, egentlig?» var et av spørsmålene Roald stilte. Søndag formiddag fokuserte han på de 4 som bar sin lamme kammerat til Jesus. De gjorde det i fellesskap og sto samlet sammen om sin visjon for å få bært en venn til Jesus. Er vi villige å være med å bære andre til Jesus?  I etterkant av møtet søndag formiddag søkte mange samtale og forbønn som respons på forkynnelsen.

Gjest på «Barnas årsmøte» var Bjarte Leithaug. Han var med sammen med ca. 30 barn hele lørdagen. Dette opplegget var lagt til Romsdal Ungdomsskole hvor vi også hadde hoppeslott ute på plassen. Søndag formiddag sang Bjarte med barna i begynnelsen av storsamlingen før de gikk til barnas søndag.  Vi kommer tilbake med mer fra «Barnas årsmøte» etterhvert.

Søndag ettermiddag var det Bjarte og barna som hadde det meste av opplegget på generasjonsfesten. Ekstra gledelig var det at så mange av «de eldre» ble med også på dette møtet, og de 215 som var tilstede gikk glade hjem etterpå.

Takk til alle som kom, til alle som deltok på ulik måte. Ekstra takk til Audun Sæbø og Per-Inge Orø som hadde ansvaret for lyd og bildevisning.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *