Hilsen fra Høgtun Folkehøgskole

Ny linje på Høgtun neste år - friluftsliv catch nature - enkelt sagt fang og spis i naturen - les mer på http://www.hogtun.fhs.no/index.php?linje=catch

Her kan du lese siste rapport fra rektor Edgar Fredriksen. I løpet av våren skal det  bla. arrangeres kulturkveld  og bygdakveld.

I folkehøgskolen gleder vi oss over den gode samtalen. Den er et kjennetegn som har fulgt skoleslaget i de ulike tidene. Den gode samtalen skapes gjennom fellesskap og vennskap mellom elevene og de ansatte på linjeaktiviteter, i matsalen, på morgensamlinger, og ikke minst på internatene. Vi legger til rette gjennom faste elevsamtaler og det spontane når situasjonen er der.

Tale er gull, sier Sylfest Lomheim i sin siste bok. Professoren i norsk og språkmannen, påstår at det er språket som har gjort at vi har overlevd i Europa og ikke minst her opp i isødet i nord. Det er ikke vår fysisk styrke men evnen til å tale og samtale. Tre områder dreier det seg om i språket:Talen, samtalen og det å snakke med seg selv.

Elevene er i dag lei gruppesamtaler og gruppearbeid. De ønsker å høre på gode fortellinger. Det er nødvendig og viktig for utviklingen av deg som mennesket at du også taler litt med deg selv.

Den gode samtalen og dialogen fikk vi her om søndagen av Jesus selv. Måten han møter den ensomme og utstøtte kvinnen ved Jako bs brønn i Sykar (John 4). Han møter henne med respekt , vennlighet og åpenhet. Han skaper nysgjerrighet, «kjente du Guds gave» og han som taler med deg hadde gitt deg «levende vann», et vann som «veller fram» og gir evig liv. Og når samtalen kommer inn på hennes liv, roser Jesus henne for å tale sant. En forlatt krukke ved brønnen viser med all tydelighet den gode samtalen. Vi inspireres av den samtalen i folkehøgskolen. Her har vi god anledning for den gode samtalen. Vær med å be om slike samtaler på evangeliets grunn skapes i hverdagen.

Til slutt minner jeg om at opptaket til neste år startet 1.februar. Det er god søknad i år også. Gå inn på hjemmesiden å se på nye og gamle tilbud til elevene! www.hogtun.no.

KULTURKVELD PÅ HØGTUN FHS. 14 MARS KL 18.00.

Ballmiddag for pensjonister på ettermiddag.

Fuglset mannskor synger. Lidvar Nygjerde holder fordraget: Livsglede.

Elever og personalet deltar. Loddsalg. Servering.

BYGDEKVELD LØRDAG 24. MARS KL. 18.00

Program for barn og voksne.

Les alt om skolens nye linje «Friluftsliv – catch nature» her:

http://www.hogtun.fhs.no/index.php?linje=catch

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *