Johannes Finset og Roger Andre Haugland på Vevang

Johannes Finset viser bilder og forteller

Sist søndag besøkte kretsforman Johannes Finset og Roger Andre Haugland Vevang Indremisjon.

Formann i Nordmøre og Romsdal Indremisjon, Johannes Finset vil i tiden fremover delta på enkelte Indremisjonsmøter, både for å gjøre seg kjent i kretsen og for å knytte kontakt med misjonsfolket rundt omkring i de ulike bygdene. Samlingene blir lagt opp som et alminnelig møte sammen med en forkynner fra kretsen.

Det er historier fra slektsgården Finset i Aure kommune som ligger Johannes nærmest på hjertet. Ulike hendelser fra denne gården og hans barndom har satt spor etter seg, og Johannes vil gjennom en flott bildeserie og sterke historier formidle dette ut til indremisjonsfolket.

Spesielt legger han vekt på Mineulykken i fra 1919 hvor Johannes mistet sin bestefar og to onkler da en mine etter 1. verdenskrig skulle uskadeliggjøres av en spregningsekspert
fra Hæren, som også omkom i ulykken.

Før hans far, Tore Finset, døde fikk de satt opp ei minnetavle der hvor ulykken skjedde med inngraverte navn på de fire omkomne.

Sist søndag var Johannes og hans kone Ragnhild med på møte på Vevang bedehus hvor han fortalte og viste bilder fra denne tiden. De fremmøte fra Vevang og Skotten var svært lydhøre og satte stor pris på å få besøk av Ragnhild og Johannes.

Neste gang er det Lønset og Strande Indremisjon som får besøk av formannen i NRI, det blir søndag 25. mars kl. 1630 sammen med kretsleder Arild Ove Halås.

Tekst og foto: Roger Andre Haugland

På linken under kan du lese om den dramatiske ulykka i en artikkel Johannes har skrevet til Indremisjonsnytt for noen år siden.

https://nri-imf.no/2010/12/det-skjedde-pa-finset-i-1919-2/

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *