Var 22. juli Guds straff for norsk abortpraksis?

Abortprest Ludvig Nessa mener at terrorangrepet 22. juli skyldes norsk abortpolitikk.  Jeg synes uttalelsen er avskyelig.

Tidligere i vinter var det Per Håkonsen som reiste spørsmålet om det kunne være sammenheng mellom Norges politikk mot Israel og terrorangrepet. Heldigvis tok de fleste kristneledere sterk avstand fra dette.

Onsdag 9. mai er det arbortprest Ludvig Nessa som uttaler seg om det grufulle angrepet. Han mener det skyldes norsk abortpolitikk, og han forteller hvordan han noen uker før angrepet lyste forbannelse over blant annet Høyblokka i Regjeringskvartalet. Du kan lese om saken her:

http://dagen.no//Nyheter//Innenriks/tabid/248/Default.aspx?ModuleId=76765&articleView=true

Uttalelsene til Nessa er avskyelige og har ingen rot i bibelsk tenking. Samtidig er det ekstra fryktelig å komme med slike utspill samtidig som de fleste av oss hver dag kjemper med tårene når vi ser og hører hva som behandles i rettssaken mot massemorderen.

Uttalelsene er jo først og fremst dypt krenkende for alle de som ble rammet av terroren. Videre er det mildt sagt uklokt, og en særdeles dårlig måte å motarbeide abortloven på. Det er også slike uttalelser som hindrer evangeliet og gjør det enda mer vanskelig å fortelle det norske folk om Jesus.

Det er viktig at vi som kristne tenker rett og bibelsk om slike viktige spørsmål. Nedenfor finner du 4 viktige artikler om saken. Den første er lederartikkelen til redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk onsdag 9. mai. Jeg stiller meg 100 % bak det som her skrives og anbefaler deg sterkt å lese den:

http://dagen.no//Meninger//Leder/tabid/250/Default.aspx?ModuleId=76769&articleView=true

Videre anbefaler jeg deg å lese hva generalsekretær Erik Furnes tidligere har skrevet om Per Håkonsen sine uttalelser:

http://imf.no/erik/

Til slutt oppfordrer jeg deg til å lese to av lederartikkelene i avisen Dagen som tidligere har stått på trykk om dette temaet. Den ene sto på trykk fredag 26. august, den andre 6. desember. Disse to artiklene hjelper deg til å sette noe av det som skjedde inn i et bibelsk perspektiv, og hjelper oss med vår tanke og med våre meninger.

Vi har desverre sett og hørt litt for mange kristne som har hevdet at terrorangrepene er Guds straffedom over Norge på grunn av Arbeiderpartiets politikk, vår abortlov og Norges negative holdning til Israel. Slik må vi ikke tenke, men forankre våre tanker, ord og meninger i Guds eget ord, Bibelen. Du får god og viktig hjelp til akkurat dette i disse to artiklene.

Les artikkelene her:

http://www.dagen.no//Meninger//Leder/tabid/250/Default.aspx?articleView=true&ModuleId=73597

http://dagen.no/Meninger/Leder/tabid/250/Default.aspx?ModuleId=74751&articleView=true

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *