Endelig formell godkjenning fra Den Norske Kirke om bedehusdåp

Dåpen er gyldig enten den foregår i kirka eller på bedehuset

Denne uka ble en viktig avtale inngått mellom Normisjon, NLM og ImF  på den ene siden og Den Norske Kirkes bispemøte på den andre. Det var på høy tid at kirka formelt godkjente bedehusdåp.

Organisasjonene har i mange år forrettet dåp i bedehusene uten tilsyn fra biskop eller prest. Kirkeloven er klar på at barna da skal føres inn som medlemmer i Den Norske Kirke i den lokale menighet hvis foreldrene ønsker det og en av foreldrene er medlem i DNK.

Dette har stort sett fungert, men vi har også hatt en del uheldige episoder der prest/biskop har gjort dette vanskelig. Blant annet måtte vi gå flere «runder» med biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme etter at hun ikke ville godkjenne bedehusdåp uten kirkelig tilsyn. Etter noen oppklaringsmøter snudde imidlertid biskopen slik at vi kunne fortsette med en allerede etablert praksis.

Det er derfor veldig bra at dette nå kommer inn i formelle former slik at alle har felles kjøreregler å forholde seg til. Vi har fått en avtale som ivaretar den praksis vi fra bedehusets side hele tiden har ment er riktig. Samtidig er bispemøtet svært godt fornøyd med den nye avtalen, så det lover godt. Dette er også et viktig signal fra biskopene om at bedehusdåp ikke er det samme som nøddåp slik denne er omtalt i kirkeloven.

Les mer om saken i DagenMagasinet og Vårt Land på linkene nedenfor:

http://www.dagenmagazinet.no//Nyheter//Kristenliv/tabid/256/Default.aspx?ModuleId=71256&articleView=true

http://www.vl.no/kristenliv/article119480.zrm

Her kan du lese mer om hva dåpen er og hva dåpen inneholder:

VOKSENDÅP ELLER BARNEDÅP-DISPARK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *