Inspirerende og godt kretsmøte

Kretsmøtet i NRI som dette året var lagt til Molde Folkehøgskole 2.-3. juni ble en inspirerende og oppmuntrende samling.

Særlig fokus dette året var det på skifte av ansatte i kretsen, hvor tidligere kretsleder Arild Ove Halås ble takket av etter 12 år i tjenesten, samtidig som nye medarbeidere ble presentert og innsatt.

 På misjonsfesten lørdag kveld møtte knappe 200 personer. Her ble de nye ansatte i kretsen (unntatt vår nye kretsleder) bedt for. Dette er den nye UNG-lederen Hans Ivar Guddal, vår nye adminstrasjonsleder Lene Hoem og vår nye medarbeider på Frænabu Bente Hustad. Gode medarbeidere som vi takker Gud for har sagt ja til å gå inn i tjeneste i kretsen.

 Årets musikalske gjester var (i tillegg til vårt eget NRI-kor) sopranen Marianne Juvik Sæbø sammen med sin pianist Ottar Mestad. De to fikk gitt oss veldig mye både lørdag kveld og på storsamlingen søndag. Sommerkonserten som Marianne hadde ansvaret for ble av mange beskrevet som «magisk» hvor vi fikk presentert et variert program med både skjemt og alvor. Vår egen ungdomsarbeider Marte Sofie Leithaug Guddal deltok også med tre sanger, og NRI-koret hadde en egen avdeling.

 Kretsleder i ImF-Rogaland, Torgeir Lauvås var årets hovedtaler. Han tok på bibeltimen lørdag utgangspunkt i hvordan det er å leve i tiden etter den store vekkelsen. Han underviste om hvordan de første kristne etter rike vekkelsesår i Jerusalem og Samaria i tiden etter pinsedag etter hvert måtte ha fokus på å vinne en og en. Lørdag kveld talte Lauvås om å være medarbeidere på hverandres glede.

 Søndag var det klart for storsamling hvor den nye kretslederfamilien vår ble presentert og bedt for. Ole Christian Martinsen (som tidligere har arbeidet som UNG-leder i kretsen) startet i stillingen 1. juni. Sammen med kona Kristin og jentene Ingunn, Ellen og Tilla ble han presentert for misjonsfolket. Godt og vel 200 personer deltok også på Storsamlingen på søndag. Den nye kretslederen talte på møtet og spurte om vi virkelig tar Jesus på alvor – med utgangspunkt i teksten om den samaritanske kvinne.

 Forhandlingsmøtet samlet i år 89 utsendinger, som er 5 flere enn i fjor. Kretsstyret la frem årsmelding og regnskap som begge ble enstemmig vedtatt. Kretsstyret hadde også fremmet forslag om lovendringer hvor makstiden i kretsstyret økes fra 6 til 8 år, og med forslag om at det innføres direktevalg av lederen i kretsstyret. Dette ble også enstemmig vedtatt.

 Det ble også gitt gode og oppmuntrende rapporter fra de tre skolene våre og fra begge leirstedene våre.

 Det nye styret i NRI består nå av Leif Harberg (Kristiansund), Jostein Solbakken (Strande), Marit Røykenes Dahle (Skåla), Unni Clausen Stenberg (Averøya), Ole Rødal (Strande), Hallgeir Holm (Farstad) og Per Magne Brakstad (Eidsvåg). Else Karin Jacobsen (Molde), Gjermund Sørli (Torvikbukt) og Asbjørn Ræstad (Midsund) ble valgt til vararepresentanter.

 Vi takker alle som kom og gjorde kretsmøtet til en inspirasjonssamling som ga nytt mot til å fortsette med indremisjonsarbeidet videre fremover.

Tekst: AO. Halås

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *