Helge og Leonard Gudmundsen på Frænabu

Helge Gudmundsen (t.h.) forbereder seg sammen med Atlanterhavskammeratene

Helge Gudmundsen (t.h.) forbereder seg sammen med Atlanterhavskammeratene

Kulturkvelden med Helge Gudmundsen 16. februar ga oss et flott møte med hans far – forkynneren/sangere og komponisten Leonard Gudmundsen.

Helge Gudmundsen er mest kjent som NRK sin «Salme-general» og har ledet programmet «Salmer til alle tider» på NRK Radio i mange år.

Han ga oss et varmt og levende møte med sin far Leonard (og med sin mor Åshild) gjennom et 90 minutter langt kåseri.Vi fikk møte forkynneren, humoristen, familiemannen og faren, men også sangeren og komponisten. Det vi satt igjen med etterpå var det varme ønsket som både far og sønn har/hadde om at alle skal lukke Jesus inn i sitt liv.

Underveis fikk vi synge mange av farens sanger. Atlanterhavskammeratene var med og gjorde en kjempeinnsats med å synge flere av Gudmundsen sine sanger.

Leonard Gudmundsen reiste som emmisær for Indremisjonsselskapet i mer enn 40 år tross at han hele livet slet med skydom. Han døde i 1990 men sangene hans lever videre. Mest kjent er nok «Hjemme i himlen», men Gudmunsen har også skrevet sanger som «Kongenes konge», «Vær meg nær» , «Jeg vil synge en sang om Jesus» og mange, mange flere.

Rundt 160 personer var med på denne kvelden, det vil si at salen på Frænabu var helt full. Etterpå var det servering av kaffe og kaker og tid til en god prat.

(Klikk på bildet for større versjon).

16712020_10154063399081650_8753984407157802573_n

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *