55 + på Visthus og Visthusstevnet

Tradisjonen tro - bilde på trappa til internatet av alle som var med

Tradisjonen tro – bilde på trappa til internatet av alle som var med

Som vanlig syntes alle at årets 55 + på Visthus var det beste som noensinne hadde vært. Takknemlige deltakere reiste hjem etter en flott uke søndag 14. august.

Tekst Arild Ove Halås – Foto Jan Inge Nasvik

Alle rom (og vel så det) var tatt i bruk for å få plass til alle som hadde meldt seg på, og da var det fremdeles noen som ikke fikk plass. Godt og vel 50 personer var samlet fra onsdag 10. – søndag 14. august.

Programmet var allsidig og innholdsrikt. Årets talere / sangere var evangelistene Marta og Edgar Paulsen fra Melhus i Trøndelag. De fikk gitt svært mye igjennom sin forkynnelse og Edgar sin sang. Fokus var hele tiden å ha fellesskap og nærhet til Jesus.

Leo Oterhals, forfatter og kåsør holdt kåseri om «Havlandets kvinner». Musikere og pianist Sigmund Hjelset deltok med vakker klassisk musikk på festen lørdag kveld. Jan Inge Nasvik hadde årets fagseminar med tema «.no» – om bruk av internett. Kretsleder Arild Ove Halås hadde bibeltimen på lørdag formiddag.

Fredag var det busstur til indre Romsdal. Deltakerne var oppom og fikk sett på fjellet «Mannen» før det var møtestund på Åndalsnes bedehus. Så gikk turen inn til Vengedalen (på «baksiden» av Romsdalshornet). En svært vellykket tur som også foregikk i oppholdsvær og uten skodde.

Leirsjef Kåre Eikrem skirver følgende om «Blåturen»:

Opplegget for 55+Visthus er variert og spennende.  Vi starter onsdag ettermiddag. Fredag kl. 10 er dagen kommet for Blåturen! Men alt kvelden før har vi gjettekonkurranse med flotte premier, der hver enkelt får legge inn sine forslag til hvor turmålet blir i år. Spørsmålet denne gangen var navnet på ett kjent fjell og navnet på det nærmeste bedehuset til dette fjellet! Mange gode forslag kom inn!
Vi hadde fulle hus på Visthus disse dagene, og Veøy billag stilte med sin største buss og sjåfør fra Vistdal.

Den humørfylte guiden vi hadde med var som i fjor, Asbjørn Ørjavik.  Stemningen var både spent og stor alt fra starten! Første etappe av turen gikk innover til den majestetiske fjellheim i indre Romsdal. Snupunktet var Kors kirke og vi fikk betrakte både Trolltindene, rasfarlige lille og store Mannen og Romsdalshorn. Fraflytting, vaktmannskaper, media og masse turister var å se!

Etter at vi hadde stoppet og luftet oss litt, gikk turen tilbake til Åndalsnes – «alpebyen ved fjorden» – og Åndalsnes bedehus. Her var annonsert formiddagstreff og Jenny Kolflåth og medarbeiderne tok imot oss med kaffe og «åpne armer». Mange hadde kommet fra byen og bygdene omkring, og sammen med oss, ble vi nærmere hundre forventningsfulle samlet rundt kaffebordene. Vi  fra Visthus hadde med nistepakke, men alle fikk kaker og kaffe. Trivelig! Martha og Edgar Paulsen delte Guds ord gjennom sang og vitnesbyrd. Flere tusen ble gitt i takkegave til misjonen! Ja, det ble i sannhet en velsignet samling for oss alle!

Blåturen gikk så videre til Vengedalen. Gjennom bom og langs smale veier gikk turen inn i i fjellheimen så langt bussen kunne komme. Vi hadde en stigning på over 500 meter til vi stod på «baksiden» av Romsdalshorn og Romsdalseggen! Mange hadde ikke opplevd en slik tur før, og flere bleknet litt og ønsket seg tilbake. Vi er jo ikke alle så fjellvant og dristige!
Vi pustet godt ut da vi var nede og turen gikk på noe breiere veier tilbake til Visthus, der vi var framme et kvarter før middag kl. 16. Ja, vi var alle enige om at dette var en rik, variert og spennende tur! Neste år må du være med du også!

Etterskrift: Du er vel kanskje spent på hvem som vant gjettekonkurransen?  Løsningen på fjellet var Romsdalshorn (for vi hadde jo sett dette fjellet fra begge sider). Bedehuset var Marstein (Medalen) bedehus. Einar Aae fra Averøya vant klart. Hanna Eikrem ble vinner nummer 2.
Turhilsen fra Kåre Eikrem

Når det gjelder været skal vi ikke klage, men bare påpeke at det regnet mer eller mindre sammenhengende fra onsdag til lørdag kveld. Dette la ingen demper på humøret, men gjorde at den årlige hagefesten måtte arrangeres innendørs.

Visthusmesterskapet i Hesteskokasting lot seg imidlertid ikke stoppe av regnet. Under ledelse av Oddvar Nyheim ble det kastet hestesko og målt poeng. Klara Rødstøl fra Verma ble best av samtlige og vant dermed også dameklassen (og slo alle mennene). Nybegynner Edgar Paulsen ble til sin store overraskelse mester i herreklassen.

Søndag var det stevnedag og ca. 40 personer kom og var sammen med deltakerne på 55 +. Marta Paulsen talte og Edgar Paulsen sang. Vi hadde også besøk av Romsdalskammeratene som deltok med frisk sang.

En stor takk må rettes både til «seniorkomiteen» i NRI under ledelse av Kåre Eikrem, og til kjøkkengjengen under ledelse av Kjell og Kjellrun Hatlen. Maten var aldeles upåklagelig med inntil 6 måltider enkelte dager.

Vi takker Gud for gode dager og for godt fellesskap og har allerede begynt å glede oss til neste års 55+ på Visthus.

Her er en liten filmsnutt fra mesterskapet i hesteskokasting. Oddvar Nyheim og Oddvar Opstad er mannskap i sandgropa – Karin Flemseter kaster.

Hesteskokasting og regnvær

Klikk på bildet under så får du alle bildene opp i stort format og som «album».

Alle deltakeren

Alle deltakerene

 

 

 

 

 

 

Romsdalskammeratene

Romsdalskammeratene

 

 

 

 

 

 

Noen av deltakerne

Noen av deltakerne

 

 

 

 

 

 

Tilskuere og deltakere under årets mesterskap i Hesteskokasting

Tilskuere og deltakere under årets mesterskap i Hesteskokasting

 

 

 

 

 

 

Kåre Eikrem og Marta Paulsen

Kåre Eikrem og Marta Paulsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Edgar Paulsen

Edgar Paulsen

 

 

 

 

 

 

Sigmund Hjelset

Sigmund Hjelset

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *