Hest- og fotball-leir på Frænabu

hest 2Daniel Solbakk lar oss på vite hva som skjedde da hest og fotball ble slått sammen til en leir.

Fredag 1.April til Søndag 3.April  ble det arrangert Fotball-og hesteleir på Frænabu Misjonssenter av NRI. Her kom det fotball-og hesteglade gutter og jenter i en alder av 9-12 år for å kose seg på leir og for å høre om Jesus. En del gav uttrykk om at de hadde gledet seg lenge til å kunne komme på leir, i møte med noen av lederne, så det var et godt utgangspunkt for leiren.

Lederne bestod av et team på 10 stk, hvor Sveinung Henden stod i bresjen som leirsjef, og Stig Einar Sørensen var taler. Totalt var vi en gjeng på rundt 55 personer som kom sammen på leir for å høre om Jesus, og ikke minst ha det kjekt i lag, få nye venner og ha det gøy med fotball og hest.

Siden leiren startet 1. April var det ikke å unngå at deltakerne kunne bli møtt med en spøk! Dermed ble det fortalt fra ledernes side allerede første kvelden at hesteopplegget ikke kunne bli gjennomført, selv om det faktisk var spikret og klart til dagen etter. Men en sannhet lå det likevel i spøken. Planen for de hesteglade deltakerne var egentlig å dra til Eriklia for å ri på hester og annet som tidligere år, men fra deres side ble det en plutselig avlysning like før helgen som gjorde at vi måtte endre planene. Derfor klarte vår kjære sjef og barne-og ungdomskonsulent, Ole Christian Martinsen, å booke et opplegg med ponnier utenfor Brynhallen, ikke akkurat det samme, men det gjorde det i grunn lettere og bedre med tanke på transport og samholdet. Heldigvis ble spøken gjennomskuet og endringen tatt godt imot.

Første kvelden startet leiren med bli-kjent-leker og endte i en god-natt-samling hvor de energiske ungene til slutt ble lagt til å sove. Noen mindre lystne enn andre, men det ble stille.

Dagen etter begynte moroen som mange hadde gledet seg til, inkludert et par fotballglade ledere. Da i all hovedsak Daniel Solbakk (T2-elev) og Hans Ivar Guddal (barne-og ungdomsarbeider) som tidligere har hatt lang erfaring med fotball, men som dessverre ikke har blitt fanget opp av de store klubbene helt enda.

Det ble skytteltrafikk til Brynhallen, også kjent som samkjøring, både med buss og personbiler. De fotballinteresserte befant seg innendørs og trente på kunstgresset, mens hestegjengen befant seg på utsiden og fikk instruksjon i alt fra kanin til ponnier. Underveis i all fotballspilling, hesteprioritert snakk, prøving av ponnirygger og øvelser rundt begge temaer, så var det også lagt inn gode mat og drikkepauser med både grilling og niste tatt med fra frokostbordet. Og det trengtes etter en lang dag med aktiviteter.

Hjemme igjen på Frænabu ventet kiosk, bibelsamling, pizza, en heidundranes leirfest og delekveld. Sistnevnte ble en overraskende stor suksess hvor både ledere og deltakere fikk muligheten til å dele et bibelvers en var glad i, et vitnesbyrd, bønnesvar, en sang eller annet som kunne være til oppbyggelse for de andre i salen. Alt i alt en veldig kjekk og åndelig oppbyggende dag. Høydepunktet med dagen var nok at deltakerne var frimodige og turte å dele fra sitt liv med Gud.

Siste dagen ble ”snusen” (premiering av ryddigste rom under hele leiren) delt ut og en takket hverandre for en leir som utrolignok var over for denne gang. Dette var det ikke bare deltakere som kjente på, men også T2-elevene Daniel Solbakk og Sunniva Fuglestveit som trolig hadde sin siste leir på Frænabu for året 2016 i hvert fall…

hest 4

 

 

 

 

hest 3

 

 

 

hest 2

 

 

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Her kan du lese mer om Venner på Hest / Fotball leiren som var på Frænabu helgen 1-3 April. Daniel Solbakk har skrevet en fin artikkel som også kommer på kretssidene i Sambåndet. Les mer på https://nri-imf.no/2016/04/hest-og-fotball-leir-pa-fraenabu/ […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *