Kretsøkonomien

kretslederenharordet[1]Her kan du lese en oppdateret versjon av lederen i siste Indremisjonsnytt om kretsøkonomien. Lederen i IM-nytt var skrevet når vi hadde regnskapstallene for 31. august. Denne artikkelen er oppdatert etter at regnskapet pr. 30. september er klart.

Det lover godt, men vi må holde trykket oppe!!!

Ingen som er engasjert i indremisjonsarbeidet på Nordmøre og i Romsdalen har unngått å få med seg den omfattende økonomiske krisen vi var igjennom på ettersommeren 2014. Alle bankkontoer var tom og det var ikke lenger penger til å lønne de ansatte. Dette var bakgrunnen for at kretsstyret kalte inn til ekstraordinært kretsmøte i oktober 2014. Her ble det enighet om at både foreninger og enkeltpersoner «skulle gjøre sitt ytterste» for å styrke økonomien slik at NRI kunne videreføres som egen krets innenfor ImF.

Dette ga en umiddelbar bedring i økonomien, og allerede ved årsskiftet viste regnskapet overskudd og det var igjen midler til å betale lønn og regninger. Jeg er som kretsleder svært takknemlig for dette, men har også undret meg mye over dette. Hvorfor lar vi som misjonsfolk kretsens økonomi gjennom mange år bli så dårlig at det til slutt er fullstendig krise? Ingen kan si at dette kom brått på, alle visste om utviklingen som var tema på tallløse årsmøter uten at noen tok skikkelig tak i det. Så klarer vi altså å snu hele trenden bare på et par måneder. Det er noe å tenke på.

På kretsmøtet i sommer uttalte jeg at resultatet (overskuddet) for 2014 måtte anses som et unntak, og at vi måtte regne med at inntektene ville gå ned igjen når vi kom inn i et «normalår». Flere tok ordet og mente at dette var for negativt uttalt av meg som kretsleder. Mitt svar var at ingenting skulle glede meg mer enn om jeg tok feil. HELDIGVIS kan det se ut for at jeg tok feil.

Når dette skrives har vi regnskapstallene fra 30. september foran oss. De viser følgende:

kretsen        302 500,- i overskdd
Visthus        120 000,- i overskudd
Frænabu    50 000,- i underskudd

Dette er en svært positiv utvikling. Kretsen har fått en testamentarisk gave på 100 000,- og en gave fra en enkeltperson på 300 000,-. Tar vi bort disse viser regnskapet «egentlig» et underskudd på ca. 100 000,-. Det er forsåvidt et bra resultat på denne tiden av året.
Samtidig viser dette oss at det er nå det gjelder å holde trykket oppe. Foreningsgavene er 30 000,- under fjoråret, vi håper disse tar seg opp igjen nå når høstsemesteret er kommet igang. Givertjenesten 70 000,- høyer enn i fjor mens andre gaver er omtrent på samme nivå som året før.

Visthus har utgiftsført (foreløpig) kr.  170 000,- i investeringer på bygningsmassen.

Frænabu har utgiftsført (foreløpig) kr. 140 000,- i investeringer på bygningsmassen. I Frænabu sitt resultat ligger også kr. 112 000,- i avskrivninger. En viktig del  av bildet er at Frænabu har over 400 000,- bedre resultat enn på samme tid i fjor.

Jeg håper vi nå kan løfte i flokk og holde trykket oppe. Det er helt nødvendig at hver enkelt av oss, og hver enkelt forening, bevisst anstrenger seg og gjør sitt ytterste for å holde oppe et forsvarlig inntektsnivå i NRI. En ekstra kveld høst og vår med utlodning kan fort gi mange tusenlapper ekstra i misjonskassen.

Takk til hver enkelt som er med å gjør det mulig å møte våre medmennesker i ulike aldersgrupper med budskapet om Jesus Kristus.

Arild Ove Halås
kretsleder Nordmøre og Romsdal Indremisjon

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *