Gode feriedager på 55 +

55+ på VH-15_0002x liteÅrets 55 + på Visthus ble akkurat en så fin uke som deltakerne hadde håpet på.

Tekst og foto Jan Inge Nasvik

I år var det 51 personer som hadde meldt seg på til feriedager på Visthus leirsted, og alle rom på internatet og gammlebygget og nesten alle hyttene ble tatt i bruk.

De fleste oppmøtte var ”gjengangere” fra tidligere, og hadde gledet seg til å møtes på nytt. Visthus leirsted er et flott og godt sted å møtes. Flere av oss sa at vi merket roen og den gode ånden  som møter oss på leirstedet.

Årets gjestetaler var Nils Håkon Urangsæther, som også hadde med seg sin kone Angunn. Motto for leiren var  «Glede og takknemlighet» – Mange skriftsteder ble sitert :
«Gled dere i Herren….»Fil.4,4-7  og  salme 100: «Tjen Herren med glede….»
Urangsæther er en god forkynner og holdt foruten bibeltimene, andakt på blåturen og festtalen på lørdag kveld.

Fagseminaret i år «Vi i trafikkbildet»  Der Per Arnt Berg fikk vi lært eller repetert viktige ting som gjelder oss alle i trafikken.

Fredagen dro vi på Blåtur, og denne gangen var det kun en person som gjettet på riktig sted.
Gikk turen først til Eikesdalen og deretter til bedehuset i Eidsvågen der vi spiste nista vår og hadde en andaktstund.

Asbjørn Ørjavik var guide for oss, og hadde hadde forberedt seg godt. Han visste alt om både vann og fjell, snøtopper, bekker og fossefall og trær og busker m.m.  Været var godt og vi hadde en strålende tur.

Fredag kveld var det sang og musikk-kveld der vi hadde besøk av Annbjørg og Kåre Sævareid. Og professor i musikk Sigmund Hjelset. Det ble en flott kveld med både sang, tale og vitnesbyrd.  Leir-musikklag ble startet – og de sang alle kveldene.

Nevnes må også Hageselskapet  på lørdag, der det var  dekket på småbord ute på plassen. I tillegg til kaker og kaffe, hadde vi både sanger og bordkonkurranser. Selskapet ble som vanlig avsluttet med den store konkurransen i hestesko-kast. Både karer og kvinnfolk deltok, og det ble gode resultater, men ingen var trygg for ikke å få en hestesko i hodet.

Lørdag kveld var festkveld der både Urangsæther holdt festtalen, det var sang av  Inger-Lise og Asmund Smenes og dikt og sang av Annbjørg Sævareid og avslutningsord av Kåre Sævareid.
Feriedagene ble avsluttet med formiddagsmøte, middag og ettermiddagsmøte  på søndag . I tillegg til de som deltok på lørdag kveld, hadde vi besøk av «Romsdalskameratene»

Det var samstemmighet om at det hadde vært noen rike og fine feriedager. Alle ønsket å komme tilbake neste år, om Gud vil.

Klikk på bildene for stor versjon:

Hele gjengen samlet

Hele gjengen samlet

Hageselskap

Hageselskap

Leirsjef Kåre Eikrem

Leirsjef Kåre Eikrem

Hovedtaler Nils Håkon Urangsseter

Hovedtaler Nils Håkon Urangsseter

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *