Kretsformannen har ordet

LeifHarbergLeif Harberg fra Krisitansund ble valgt til leder av kretsstyret på konstituerende styremøte i juni. Her kan du lese hans lederartikkel til neste nummer av Indremisjonsnytt – om å lære den unge veien han skal gå.

I Ordspråkene 22,6 står det: «Lær den unge den vei han skal gå, så viker han ikke av fra den når han blir gammel».

Dette ordet ble brukte til åpning av siste kretsstyremøte, og med god grunn. For det var nettopp unge det møtet dreide seg om: Det ble ansatt ny barne- og ungdomsarbeider.

Som medlem av kretsstyret er det mange forskjellige saker vi må ta stilling til, noen er enkle, andre er tunge og vanskelige. Denne våren har det vært mye glede. Det er ikke bare på grunn av at vårt budskap om vanskelig økonomi i fjor høst tydelig ga gjenklang hos misjonsfolket. Støtten kom og vi kunne ta fatt på arbeidet med å se fremover på et aktivt og positivt arbeid på vår teig av Guds rike.

Det gledeligste har vært den store enigheten om at vi nå må rette mer av vår virksomhet inn mot barna og de unge. Fra alle ledd, nå sist på kretsårsmøtet, ble det full oppslutning om strategiplanen som ble utarbeidet og vedtatt. En plan som nettopp konsentrerer mye av innsatsen om den oppvoksende slekt. Om å lære den unge den vei han skal gå.

Så kan vi med glede ønske de tre T2-elevene fra Bibelskolen på Bildøy velkommen til Kristiansund og til kretsen. De skal gjennom forskjellige typer arbeid nå de unge. Det er tanker om leksehjelp, det er idrettsarbeid ved hjelp av Krik, Kristen Idrettskontakt. Slik kan de gjennom positive aktiviteter få barn og unge i tale, og lede dem inn på den veien vi ønsker de skal gå.

De tre blir en god støtte i det omfattende leirarbeid vi allerede har i kretsen. De vil også kunne besøke barnelag og andre foreninger, gi gode innspill og inspirasjon til de mange lokale ledere som ofte blir stående litt alene i sitt arbeid.

Det er meningen at vi også i årene som kommer, skal ta imot elever fra Bibelskolen, slik at det arbeid som nå settes i gang ved hjelp av disse, ikke skal forsvinne etter ett år.

Med i alt dette arbeidet får vi også den nye barne- og ungdomsarbeideren, som tiltrer nå i høst.

Vi skal ikke glemme at bak denne satsingen ligger det mye arbeid. Som nyvalgt formann vil jeg særlig takke kretsstyret og kretsansatte som har arbeidet seg fram til denne satsingen. Det er også grunn til å takke enkeltpersoner som har lagt ned ekstra innsats for å få alt på plass.

Takkes skal også Kristiansund Indremisjon, som tar det meste av kostnaden med å hente T2-elever til krets og by.

Dette ble mye om barn og unge, men det betyr ikke at vi skal glemme de voksne og «de med grå hår». For vi må ha med oss alle i Guds rikes arbeid. Det er bruk for alle, og alle er like viktige.

Vi skal fortsette med det tradisjonelle arbeidet. Vi skal ha samlinger på bedehusene, Guds ord skal lyde fra de talerstoler vi har. Men på voksne og «de med grå hår» hviler et stort ansvar: Å be for alt vårt arbeid, for at vi skal nå flere.

«Det er makt i de foldede hender» synger vi i Trygve Bjerkrheims sang. Og det er i sannhet riktig. Det er bønnen som skal bære arbeidet frem.

Så be for arbeidet, be for T2-elevene Sunniva Fuglstveit, Daniel Solbakk og Hans Ivar Guddal, be for vår nye barne- og ungdomsarbeider Ole Christian Martinsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *