Påskefest på Rypdal

Forsamlingen sett fra galleriet, matbordet er i ferd med å fylles opp

Forsamlingen sett fra galleriet, matbordet er i ferd med å fylles opp

Rypdal bedehus i Tresfjord var helt fullsatt når den tradisjonelle påskefesten ble arrangert første onsdagen etter påske.

I flere generasjoner ble det alltid arrangert fest på Rypdal bedehus på langfredag (!). De siste årene har man imidlertid valgt å legge festen til første onsdagen etter påske.

Rypdal bedehus er et svært speiselt bedehus, da det er ett av ytterst får som står omtrent slik det gjorde da det var nytt for 110 år siden. Det er stort sett bare benkene som er byttet ut med stoler, og parafinlampe med strøm som er forandret. Bedehuset er slik sett nesten som et lite museum i seg selv. Det er også ett av få bedehus som fremdeles har åpent galleri.

Salen er ikke stor, men der det er hjerterom er det som kjent husrom. Den lokale festkomiteen med Margit Rypdal i spissen hadde dekket til 25 personer. Når klokka var 1900 var det 25 personer tilstede i salen. Folk kom fra hele Vestnes kommune og fra deler av Rauma kommune.

Tresfjord Musikklag deltok med sang. Kretsleder Arild Ove Halås talte om oppstandelsen og det ble gitt anledning til frie vitnesbyrd.

Kaker og smørbørd var det i overflod til alle. Så var det åresalg med påfølgende kollekt for å sikre at alle lommer var tømt og at alle hadde fått gitt det de ville til misjonen.

Det ble en kveld med mye god sang, mye humor og fokus på det fantastiske budskapet vi har gjennom Jesu oppstandelse fra de døde.

Tresfjord Musikklag

Tresfjord Musikklag

IMG_5608

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5611

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *