«Taleren på veggen»

nri-lederJeg har tidligere oppfordret til å ha møter med «taler på veggen». I disse dager prøver flere av våre foreninger ut dette.

Det er absolutt ikke nødvendig å ha talerbesøk for å ha taler på et møte

Bibelen lærer oss at det er Guds vilje at kristne mennesker skal komme sammen for å oppbygge hverandre på vår «høyhellige tro». Dette skjer ved at de ulike nådegaver fungerer i små og store kristne fellesskap. Et vesentlig moment i alle kristne samlinger er formidlingen av Guds ord slik vi finner det i Bibelen.

I de fleste kristne tradisjoner, gjennom hele kirkehistorien og over hele verden, har personer med nådegave til å legge ut Bibelens ord fått gjøre dette som en del av de fleste kristen samlinger. Forkynnelsen av Guds ord er det hele den kristne kirke står og faller med. Det er forkynnelsen av Guds ord (i ulike former) som skaper åndelig liv, vekst og utvikling – og som gjør at Gud får sin vilje med oss mennesker.

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har siden 1874 sendt ut forkynnere til de ulike kristne fellesskapene i vårt område. Samlingene har vært i hjemmene, på leirsteder, på skoler m.m. – og ikke minst på bedehusene våre. Slik er det fremdeles. I 2014 vil NRI sende talere ut til ca. 300 møter rundt om i kretsen.

Samtidig er det ikke slik at hovedpunktet med å samles f.eks. på bedehuset er å møte en tilreisende taler. Det er å høre Guds ord på ulike måter som er hovedsaken.

Slik situasjonen vår er nå (blant annet med tanke på økonomien) klarer vi ikke å dekke etterspørselen etter talere til enhver tid. Dessverre (og underlig nok) fører dette ofte til at man lokalt velger å la være å samles til møte, siden det ikke kom en tilreisende taler. Jeg lurer virkelige på hvor i Bibelen det står om en slik strategi?

Det er på tide å endre dette i kretsen vår. I vår tid bør det tvert imot være vanlig å samles til møter uten tilreisende taler, og samtidig få lytte til forkynnelsen av Guds ord. Tekniske hjelpemidler og internett gjør dette til en enkel sak på de fleste bedehus.

Bibeltimer, taler, korte og lengre andakter m.m. kan lett lastes ned fra internett, og så vises via projektor/videokanon på bedehuset. Jeg vil her særlig anbefale to nettsteder hvor det er massevis av god kristen forkynnelsen som jeg varmt anbefaler brukt i bedehusene våre:

www.preik.tv    (indremisjonens eget «andakts-tv» på nett)

www.p7.no       (kristen riksradio som også sender tv-program)

I tillegg til talen/andakten kan man så spille noen sanger fra en cd som hjelp til fellessangen. Når man så deler bønneevner, samtaler om det man har hørt og tar opp kollekt til misjonen har man hatt et flott oppbyggelsesmøte.

Dette er jo tusen ganger bedre enn å avlyse fordi NRI ikke hadde en ledig taler.

Allerede til våren 2015 vil vi legge opp til en del slike møter rundt om, uten at vi av den grunn skal slutte å sende ut forkynnere.  Dette er og vil alltid være et suplement til den «vanlige» forkynnervirksomheten.

Kretskontoret har nå kjøpt noen DVD’er med bibeltimer av blant andre Johnn Hardang som kan lånes til slike møter. Vi håper dette både vil øke antall samlinger om Guds ord, og virke svært positivt på misjonsøkonomien. Vi er også behjelpelig med å laste ned andakter fra www.preik.tv

Preik.tv har nå også lagt ut stadig flere lengre andakter enn det som var tidligere.

Arild Ove Halås

kretsleder Nordmøre og Romsdal Indremisjon

Her kan du også se en sak som Sambåndet hadde om dette temaet:

http://sambåndet.no/2014/11/18/onsker-flere-talere-veggen/

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *