Tidenes 55 + på Visthus – og et flott Visthusstevne

Haldis og Asle Reigstad deltok med tale, sang, dikt og musikkinnslag

Haldis og Asle Reigstad deltok med tale, sang, dikt og musikkinnslag

Mange takknemlige mennesker, godt oppmøte og en fantastisk uke. Slik kan årets 55 + på Visthus oppsummeres.

Jan Inge Nasvik skriver følgende til Indremisjonsnytt og www.nri-imf.no:

Tekst og foto  Jan Inge Nasvik

6. – til 10.august var vi igjen samlet til leir for 55+. Og ved leirens slutt ga deltakerne uttrykk for stor tilfredshet.

54 deltakere hadde meldt seg på leiren, og det er det høyeste tallet vi hittil har hatt. Vi måtte derfor bruke ekstra tid på å plassere deltakerne på  de antall sengeplasser vi hadde til rådighet, og også  ta i bruk noen av de minste hyttene. Dessverre viste det seg at 2 ektepar ikke kunne komme.

Også denne gang besto kjøkken-gjengen av dugnadsfolk under ledelse av Kjellrun Hatlen. Disse gjorde en flott innsats, slik at alle fikk både nok og god mat.

Gjestetalere denne gang var Asle og Haldis Reigstad.  De  holdt hver sin  bibeltime, og hadde i tillegg andre innslag sammen slik som dikt og musikkmøte på fredag kveld. Haldis leste selvsagt  av sine dikt, og holdt festtalen på lørdag kveld.  Vi er svært takknemlig og glad for alt ekteparet fikk gi oss disse dagene.
Torsdag var det to samlinger som bør nevnes: Fagseminar ved Kornelius Gustad kalt «I nødens tjeneste» Vi fikk høre fra alle hans turer til katastrofe-områder i Afrika, der han ledet prosjekter for å skaffe vann til befolkningen. Han viste også bilder fra dette arbeidet, som gjorde et sterkt og skremmende inntrykk på oss alle.
Om kvelden hadde Nils Valde et kåseri kalt: «Grunnloven 1814». Nils hadde valgt ikke å snakke om grunnloven, men om de lokale Eidsvolls-menn som i vårt distrikt ble valgt til å reise. Det ble  et  interessant  og givende kåseri for oss alle.
Hvert år drar vi ut på en blåtur. I forkant er det gjettekonkurranse blant leirdeltakerne om hvor turen skal gå.  Denne gang var det kun en person, som gjettet at turen gikk til Rødven.
Der besøkte vi Rødven kirke og Rødven Stavkirke. I tillegg kjørte vi til Klungnes, der vi fikk høre historien om skottetoget som gikk i land i 1612. Tilslutt kjørte vi med buss tilbake til bedehuset på Sandnes, der vi fikk suppe og vi fikk lytte til andakt av Kåre Lislien.

Fredag kveld fikk vi besøk av Astrid og Gunnar Holth, og lørdag kveld besøk av Inger-Lise og Asmund Smenes som  sang for oss. Søndag deltok Romsdalskameratene med sang på begge møtene.

Lørdag ettermiddag hadde vi det tradisjonelle hageselskapet, med bløtekake og kaffe, allsang og konkurranse. Etter selskapet ble Visthusmesterskapet i hesteskokasting avviklet. Alle måtte delta og ikke uventet var det Oddvar Nyheim som vant. Nummer 2 og 3 ble Oddveig Gustad og Asmund Smenes. Premieutdeling var senere på festkvelden.

Søndag var stevnedag for leirstedet Visthus. Medregnet Romsdalskameratene, kom ca. 50 personer fra Molde og området omkring. Dermed var det ca. 100 personer som var med på formiddagsmøtet og ettermiddagsmøtet. Som naturlig var, fikk man  kjøpt seg middag. Det ble en flott stevnedag på Visthus.

Takk til alle som var med disse dagene på Visthus.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *