Økt grense for givertjeneste med skattefritak

imagesFra nyttår av ble beløpsgrensen for skattefriegaver økt fra 12000,- til 16800,-. Her kan du les mer om dette.

Ordningen med skattefritak på gaver til frivillige organisasjoner er en svært gunstig ordning som nå har vart i flere år. Du får 28 % reduksjon på skatten din ut i fra det beløpet du gir – for eksempel til Nordmøre og Romsdal Indremisjon. Tidligere var det beløpet 12000,-  som var øverste grense. Nå er dette øket til 16800,-.

Dette betyr at du nå kan gi mer og få mer tilbake på skatten – hvis du vil. Benytter du ordningen maksimalt – og gir 16800,- til misjonene på denne måten i året – så får du redusert skatten din med 4708,-. Disse pengene kan du så igjen gi til misjonen hvis du vil.

I praksis betyr dette at det offentlige betaler deg kr. 280,- for hver tusenlapp du gir til misjonene. Dette er en god og gunstig ordning som er kommet i stand for å styrke det frivillige arbeidet i ulike lag og organisasjoner i Norge.

For Nordmøre og Romsdal Indremisjon har denne ordningen blitt helt avgjørende for driften av kretsen, og vi er svært takknemlige for alle som er med i den faste givertjenesten.

Siden det skattefrie beløpet er endret til kr 16.800 for 2014 (kr 12.000 i 2013) er det mange som har kontaktet oss for å endre beløpet på sin giveravtale. Her er hva ImF orienterer om dette.

Endring av gavebeløp for deg som har giveravtale:

Som giver til ImF, krets, forening/bedehus eller skole kan du kontakte ImF når du ønsker å gjøre endringer på din giveravtale. Du kan sende en e-post til imf@imf.no eller ringe 56 31 42 40. Du må opplyse om nytt gavebeløp og er du giver til flere prosjekt må det også opplyses hvilken fordeling du ønsker. Endringen vil bli registrert på din giveravtale hos ImF og vil tidligst gjelde fra neste måned. Har du kontaktet ImF på e-post vil du motta en e-postbekreftelse på at endringen er gjort.

Bankene krever at det ligger et maksbeløp/beløpsgrense på AvtaleGiro-avtalen. Ved endring av gavebeløp må du eventuelt endre dette. Dette gjør du i nettbanken eller ved at du tar kontakt med banken. Vet du at endringen er innenfor den månedlige beløpsgrensen du satte da du inngikk giveravtalen, trenger du ikke gjøre noe.

Har du andre spørsmål om dette ta kontakt med kretsleder Arild Ove Halås på 99087899

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *