Fantastisk start på advent

IMG_514 lite1Adventkonserten med Solveig Leithaug og Garness m/ band på Molde Folkehøgskole ble en flott start på adventstiden.

Det var kretsstyret i NRI som ønsket å arrangere en advent- og førjulskonsert i Molde da vi fikk muligheten til å ta imot Garness og Solveig Leithaug.

Konserten ble holdt i festsalen på Molde Folkehøgskole torsdag 28. desember og i underkant av 200 personer var på plass da det hele begynte. Det ble en flott kveld!

Søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fremførte både de gamle kjære og nyskrevne julesanger med lekenhet og stort engasjement, og ga oss sammen med sine medmusikanter et spennende, rikt og stemningsfullt lydbilde. De brukte gitarer, mandolin, klokkespill, autoharpe og perkusjon. Ingelin og Hildegunn skrev sine første sanger som 5-åringer, og har stått på scenen like lenge. De har blitt lagt merke til i TV-programmer som Absolutt norsk, Beat for Beat, Kjempesjansen og Kronprinsparets julekonsert. De er også kjent fra samarbeid med Marit Larsen, Odd Nordstoga, Sigvart Dagsland, Elvira Nikolaisen og Oslo Gospel Choir, i konsertsammenheng, på innspillinger og på skjermen. Duoen har ellers også gitt ut albumet The Good or Better Side of Things. I høst er de aktuelle med en relansering av juleplata, som vil inneholde tre nyinnspilte bonusspor og også vil bli utgitt på vinyl. I år kan gamle og nye fans dessuten glede seg til en timelang julekonsert med Garness og spennende gjesteartister selveste Lillejulaften på NRK1.

Mange nordmenn synes Solveig Leithaug (47)  alltid har vært her. Kanskje fordi hun allerede som 18-åring debuterte med plata Askepott. Fleire tiår før jenter med eminent gitarspill og egenkomponerte låter dominerte popverdenen var hun der, artisten fra en av Nordhordlands mest musikalske familier. Siden 1985 har det blitt elleve norske og seks engelske album, og musikalske oppdrag over hele verden. De siste 20 årene har Solveig Leithaug vært bosatt i USA. Hun har blitt tatt varmt imot i sitt andre hjemland og har mottatt flere utmerkelser, blant annet den prestisjefylte Dove Awards. Hun har en egen fast spalte i Gaither Homecoming Magazine, og samarbeidet med Gloria og Bill Gaither har bl.a. ført henne til countryens storstue, Grand Ole Opry – en konserthall svært få nordmenn har hatt æren av å opptre i. Solveig lot oss få høre flere av sangene på hennes helt ferske CD i tillegg til julesanger og noen av de «gode gamle» som avslutningsnummeret «Lys i et vindu» som ble fremført sammen med Garnes-jentene.

Begge artistene reiser i år på egne juleturneer i det ganske land, men skal også gjøre et par eksklusive konserter sammen, og vi er glade for at en av disse ble hos oss.

Solveig og Garness har mange gode felles musikalske opplevelser både i Norge og USA, med alt fra CD-innspillinger til konserter sammen, bl.a. en TV-overført konsert fra Tirana, Albania som ble sendt til store deler av Sør-Europa. Denne gangen er det julemusikk som står på menyen.

Artistene fikk stående applaus da den nesten 2 timer lange konserten var over.

Vi takker for besøket og ønsker gjerne velkommen tilbake. Stor takk også til Molde Folkehøgskole og rektor Helge Kjøll for all mulig god hjelp, pynting, husrom  m.m.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *