Nytt sanitæranlegg på Visthus – nå satser vi

kretslederenharordet[1]Et herlig sted er Visthus – det bør vies Kristus!

Sitatet i ingressen sto på en lapp som ble funnet under en duk da de første representantene fra Romsdal Indremisjon i 1958 var på befaring på Visthus for å vurdere om man skulle kjøpe stedet eller ikke. Deler av taket hadde store lekasjer og stedet var i svært dårlig forfatning, men denne lappen ble med og avgjorde at stedet ble kjøpt.

Siden den gang er mye gjort på Visthus, ikke mist bygningsmessig. Og de mange tusen som har vært på Visthus gjennom mer enn 50 år har erfart at Visthus er et herlig sted. Hundrevis, kanskje tusenvis av mennesker har møtt Jesus som sin Herre og Frelser på Visthus de siste 55 årene.

Frænabu og Visthus er to gode og tjenlige redskap i misjonens arbeid. Det er to steder som er svært ulike både bygningsmessig og bruksmessig og som utfyller hverandre godt. Kretsstyret har uttalt at det er viktig at vi satser på begge disse stedene med tanke på fremtiden.

Visthus er også viktig misjonsstrategisk med tanke på fremtiden, i et område av kretsen hvor det er langt mellom bedehusene. På strekningen Åfarnes – Eidsvåg er det nå ingen bedehus i drift, og midt i dette området ligger Visthus og kan bli en viktig misjonsstasjon for oss i årene fremover.

Visthus er et spesielt sted med den særegne atmosfæren som det gamle jaktslottet og det flotte uteområdet gir. De utfordringene vi jobber med nå er sanitæranlegget og å få på plass en permanent bemanning.

Visthus har, på samme måte som Frænabu, en liten trofast dugnadsgjeng som legger ned et enormt arbeid år etter år. En av de store utfordringene for begge leirstedene våre i årene fremover er at flere går inn og tar ansvar for leirstedene våre også når det gjelder praktisk arbeid.

Internatet ble reist i 1983, og mye har skjedd siden den gang. Nå er det et stort behov for å få installert dusj og toalett på alle de 9 rommene på internatet. Samtidig trenger vi å pusse opp sanitæranleggene i kjelleren og gjøre noe med sanitærbygget på plassen.

Skal vi kunne gjennomføre dette på en økonomisk forsvarlig måte trenger vi å samle inn omtrent en million kroner. Hvert bad på internatet er anslått til ca. 40 000,- i tillegg til mange fellesutgifter.

Tirsdag 3. september fikk jeg telefon fra et ektepar som er sanne misjons- og Visthusvenner. De mente at nå var tiden moden for å komme i gang. De ga derfor 3 bad = 120 000,- som en start.

Nå håper jeg vi kan bruke høsten til å løfte i flokk!

Vi vil følge utviklingen med en søyle både på forsiden av IM-nytt og på nettsidene våre.

På tre svært regnfulle dager i 1983 ble dagens internatbygg reist

På tre svært regnfulle dager i 1983 ble dagens internatbygg reist

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *