12 – tallet er 12 !

Bare 12 (!) voksne personer svarte ja til å være med som frivillige leirledere på Frænabu og Visthus i 2012.

Nordmøre og Romsdal Indremisjonhar en stolt tradisjon når det gjelder leirarbeid for barn- og unge. Visthus ble i sin tid tatt i bruk som ett av landets første leirsted i 1958, ti år senere ble Maihaugen kjøpt. For ti år siden ble Maihaugen solgt og Frænabu tatt i bruk som leir og misjonssenter.

Tusenvis av barn- og unge har vært på leir, og svært mange har gjennom dette arbeidet både blitt bevart og vunnet for Jesus Kristus.

For meg er det ofte naturlig å ta utgangspunkt i året 1990 når jeg skal vurdere ulike sider av arbeidet i NRI. Det var det året jeg fikk tilbud om fast ansettelse både i Nordmøre krets av DVI og Romsdal Indremisjon, og siden har jeg vært ansatt i kretsen. Da jeg begynte som ungdomssekretær i Romsdal Indremisjon sommeren 1990 hadde de to kretsene samlet minst 25 leirer pr. år for barn- og unge. Samtidig hadde vi over 90 lag som drev arbeid for denne aldersgruppa. Antall ansatte i barne- og ungdomsarbeidet var mellom 5-6 hele stillinger.

I dag er antall lag redusert til 15. Vi har ½ stilling igjen i barne- og ungdomsarbeidet i kretsen fra 1. mars 2013, og vi håper at vi kanskje skal klare å gjennomføre 9 leirer for barn- og ungdom dette året.

Det er mange grunner til denne tilbakegangen, men en av den er tilgangen på voksne leirledere. Vi har nå noen få (men veldig trofaste) voksne som stiller som leirledere. Disse personene er til gjengjeld med på mange (noen på nesten alle) leirer år etter år etter år, noe vi er ekstremt takknemlige for.

I 2012 var det 12 (tolv !) voksne personer som svarte ja til å være med som leder på leir i vår krets.

Leirarbeidet vårt er inne i en kritisk situsjon. Mangelen på frivillige ledere er hovedgrunnen til dette.

Vi kan arrangere leirer uten både ansatte og egne leirsteder, men vi kan ikke arrangere leirer uten frivillige voksne ledere.

For en del barn som bor i bygder hvor det ikke er kristent barne- og ungdomsarbeid er leirene kanskje det eneste møtepunktet de har med den kristne tro. Det er derfor svært viktig for oss som indremisjonsbevegelse å kunne videreføre dette arbeidet.

Skal vi det – trenger vi flere voksne som er villig å sette av en eller flere helger i løpet av et år til å være med som ledere.

Vil du være med?

Vi trenger deg, barna trenger deg – Gud trenger deg!

Arild Ove Halås

kretslederNordmøre og Romsdal Indremisjon

ao.halaas@imf.no

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *