Nytt fra Romsdal Ungdomsskole

Noen av elevene utenfor Ormen Lange

Elevene har vært på tur til Gossen med besøk på Ormen Lange. Les også rektor sin julehilsen.

Inspektør Jeanett Skoge Vesetvik skriver følgende om turen til Aukra:

”Olje og gass” har vært et av temaene i naturfag denne høsten. Som en del av arbeidet med temaet var elever og lærere ved skolen så heldige å få besøke landanlegget på Nyhamna på Gossen. Gassen fra Ormen Lange-feltet føres fra havbunnen til prosessering på landanlegget. Gassen tilbringer ca. ti minutter på Nyhamna, før den eksporteres til Storbritannia gjennom en av verdens lengste undersjøiske rørledninger. Gassen fra Nyhamna dekker opptil 20 % av Storbritannias gassbehov. Dette tilsvarer like mye energi som hele Norges forbruk til sammen.

Shell har operatøransvaret for driften av Ormen Lange-gassfeltet. Det var Kitty Eide, Shells kommunikasjonssjef for Draugen- og Ormen Lange-feltet, som viste oss rundt på Nyhamna. Først fikk vi se arkeologiske funn fra steinalderen, funn fra tomta som landanlegget ligger på i dag. Vi fikk også besøke kontrollrommet, som overvåker alt som skjer på anlegget, og laboratoriet. Kitty Eide holdt et engasjert foredrag om Ormen Lange-feltet, støttet av flotte illustrasjoner på storskjerm.

Elevene fikk også kjennskap til utdanningsløp som fører fram til arbeid på landanlegget. Før vi dro tilbake til Molde, fikk noen av elevene delta på en spennende brannøvelse. Samtlige klarte å slokke ”brannen” raskt!

Det må også nevnes at vi kombinerte besøket på Nyhamna med et hyggelig besøk hjemme hos en av elevene våre som bor på Gossen. Foreldre og lillebror tok godt imot oss, og serverte nydelig, hjemmelaget mat. Både elever og lærere er enige om at det både er lærerikt og hyggelig å flytte undervisningen og matinntaket ut av skolebygningen.

Her kan du lese rektors julehilsen:

I adventstida har vi ved Romsdal Ungdomsskole fokus på mange ulike ting. Det faglige med lekser og juletentamener må gå sin vante gang. Samtidig retter vi blikket bort fra skolen og vår egen komfortable hverdag – med en omvendt julekalender. En innsamlingsbøsse går rundt under morgensamlingene, og i flere år har vi kunnet sende firesifrede beløp til Misjon Uten Grenser og deres utdeling av kolonialkasser til fattige familier.

Ellers er det gledelig å merke at det nå går en friskolevind over ”kristenfolket” i Molde og Romsdal. Først det at noen foreldre innstendig ba oss i vår om å søke om barnetrinn – og det gjorde vi. Så den store gavetilstrømningen utover høsten i en trang økonomisk tid, og nå i november, stor oppslutning om vårt friskoleseminar ved Harald Nyen (UiO). Det er med stor forventning vi nå går det nye året i møte. Takk til misjonsfolket som har reist en institusjon som vil få større og større betydning i en etter hvert vanskelig tid! Gledelig Jul!

Øyvind Fonn, rektor

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *